1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Suchdol nad Lužnicí (Jindřichův Hradec)
  4. Camp Oasa
image

Camp Oasa

Location and atmosphere

Camp Oasa is de eerste in Tsjechië met een EU-milieukeurmerk. De camping ligt in een prachtig beschermd natuurgebied, met groene bossen en talrijke meren. Particulier geslagen waterputten en een eigen waterleidingsysteem zorgen voor een goede kwaliteit drinkwater. Het warme water in de douches wordt opgewekt met zonne-energie. Om in perfecte harmonie met de natuur te verblijven, mag op deze camping nergens gerookt worden.

Facillities

De camping van twee hectare ligt aan de oevers van een 7,5 kilometer lang meer. U kunt verkiezen te kamperen onder de bomen aan de oever van het meer, of op een comfortabeler plek van acht bij acht binnen de terreinomheining en voorzien van elektriciteit, drinkwater en wifi. Hier staan ook caravans en hutten te huur. Op enkele meters van de hoofdingang van het kamp is een mooi strand aangelegd. Daar liggen bootjes te huur. Het meer biedt prima zwemwater. Er is een mooie speeltuin met houten dieren, schommels en een kabelbaan en er zijn sportvelden voor een potje volleybal. In het hoogseizoen kunt u elke vrijdagavond tot 22.00 uur meezingen en dansen op de Tsjechische band TORO. In de kiosk met overdekt terras zijn levensmiddelen, drankjes, ijsjes en snacks verkrijgbaar. In het hoogseizoen worden soepen en warme gerechten bereid. Gasten kunnen ook gebruikmaken van een gemeenschappelijke keuken.

Surroundings and activities

In de omgeving zijn vele fietsroutes uitgezet. Mountainbikes met fietshelmen en andere sportartikelen zijn op de camping te leen. Ook voor de minder geoefende fietsers en gezinnen met kinderen zijn er geschikte routes. Aan wandelpaden is geen gebrek. U wandelt of fietst zo de grens met Oostenrijk over op vijf kilometer van de camping. Vlakbij ligt een van de grootste burchten van Tsjechië, het Kasteel Třeboň. Ook bezienswaardig is het kasteel in Stráž nad Neźárkou, het voormalig Augustijnerklooster in Borovany of, net iets verder, de waterburcht Cervena Lhota. Een bezoek aan de hoofdstad van Zuid-Bohemen, České Budĕjovice (45 km), is zeker een aanrader. Bezienswaardigheden zijn Námestí Jana Zizky, de Černá věž en het majestueuze Kasteel Hluboká.

General information

Opening times accommodation01-05 t/m 15-09

Languages spoken

English, Czech, German

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches170Number of tent pitches80prices per person€ 2Price tent per night€ 2Price caravan/camper per night€ 4Prices cabin or bungalow per week€ 28Price carparking€ 2

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Children

Playground

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)473

Route description

Nearest cityTřeboňNearest villageStaňkov