1. Czechia
  2. Karslbad
  3. Cheb (Karlovy Vary, West-Bohemen)
  4. Camping Bříza
image

Camping Bříza

Location and atmosphere

Net over de grens met Duitsland ligt deze camping aan het Skalkameer in het natuurpark Přirodní. U bent omringd door bossen, meren, beekjes, authentieke dorpen en kuuroorden. Op de camping is aandacht voor het milieu en duurzaamheid. Zo werkt het zwembad op een zonnecollector, is het gebruik van chloor tot een absoluut minimum beperkt, de groenten en kruiden voor het restaurant zijn, evenals het fruit van onbespoten kwaliteit. Waar mogelijk wordt op water en elektriciteit bespaard. Op de camping wordt verder gebruik gemaakt van bron- en regenwater omdat een waterleidingnet ontbreekt in Bříza. Het gebruik van een chemisch toilet is dan ook niet mogelijk.

Facillities

De terrassencamping met 40 kampeerplaatsen is zonnig gelegen aan het meer. Er is een apart autovrij plateau met stroom, waar alleen tenten en vouwwagens zijn toegestaan. U kunt uw tent ook op de autovrije plaatsen en zonder stroom direct aan het meer opzetten. Op het terrein staan 10 nette trekkershutten voor twee tot vier personen met elk een groot, zonnig terras. Verder zijn er drie chalets voor maximaal zes personen, waarvan twee zijn voorzien van een eco-droogtoilet. De chalets hebben drie slaapkamers, een groot privé-terras en een balkon met uitzicht over het meer. Tot slot is er een zonnig appartement met een groot balkon voor maximaal drie personen. De camping heeft een bar waar ontbijt en snacks verkrijgbaar zijn. Bij voldoende animo wordt in de ochtend vers brood gehaald. Zo hoeft niet iedereen met eigen auto op pad en wordt brandstof bespaard en overlast beperkt, zodat ieder optimaal kan genieten van de rust en de natuur. Er zijn bootjes, kajaks, een Canadese familiekano en fietsen te huur. In de zomer kunt u overgevaren worden naar het restaurant.

Surroundings and activities

De camping ligt bij het ongerepte natuurgebied Přirodní waar bevers en otters actief zijn. In het meer kunt u zwemmen en aan de oevers recreëren of 's avonds een kampvuur maken. Vlakbij de camping zijn er prachtige historische plaatsen: zoals Františkovy Lázně, het kleinste kuuroord van West-Bohemen; Cheb met middeleeuwse vesting en pittoreske huizen op het centrale plein; of Waldsassen met zijn beroemde basiliek. Vanuit de camping kunnen wandel- en fietstochten gemaakt worden in het Smrčiny of Fichtelgebergte met uitgestrekte sparrenbossen, granietbergen met mysterieuze hellingen, bizarre rotsformaties en schitterende panorama’s. Geocaching is in deze omgeving zeer populair.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

Dutch, English, German, Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons40Number of holiday units13Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 146 per unitPrice largest unit per week€ 437 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches40Number of tent pitches16prices per person€ 4,16Price tent per night€ 6,25Price caravan/camper per night€ 8,33Costs for use electricity per day€ 4,16Prices cabin or bungalow per week€ 146 Price carparking€ 4,16

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 3,33Distance to supermarket6 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Open-air swimming pool

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)381

Route description