1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Strážov (Klatovy, Šumava)
  4. Camping u dvou Ořechů
image

Camping u dvou Ořechů

Location and atmosphere

De sfeervolle camping Bij de twee Notenbomen biedt een schitterend uitzicht op het heuvelachtige landschap van de Šumava en is een ideaal vertrekpunt voor wandelingen door diepe wouden, rustige en romantische dalen, langs heldere beken en rivieren en bloeiende bergweiden. Door de ligging aan het voormalige IJzeren Gordijn is de flora en fauna in deze streek goed bewaard gebleven. Het gebied werd namelijk ontvolkt en was verboden voor iedereen. U treft hier dan ook een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten, die relatief ongestoord konden leven. Daaronder een stabiele populatie lynxen. De kans is zeer klein dat u die zult zien. Hans en Frida heten u van harte welkom op hun camping, waar u de stilte nog kunt horen en ’s nachts kunt genieten van een schitterende sterrenhemel.

Facillities

Het kampeerterrein naast de voormalige boerderij biedt ruime kampeerplaatsen op enkele grasvelden, verdeeld over verschillende plateaus. De meeste plaatsen liggen in de zon. Het moderne en schone sanitair bevindt zich in het hoofdgebouw, evenals de afwasruimte, een wasmachine en een gezellige bar, waar u ’s avonds iets kunt drinken. Op het terras kunt u lekker van de zon genieten en als het ’s avonds begint af te koelen is het heerlijk napraten bij het kampvuur. Op de camping is een schat aan informatie over de streek te verkrijgen, zoals wandel- en fietsroutekaarten. Ook kunt u gebruik maken van gratis wifi met 90% terreindekking.

Surroundings and activities

Strážov ligt aan de rand van het beschermde natuurgebied Šumava, dat als biosfeerreservaat sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Naast talrijke wandel- en fietsroutes biedt de omgeving van de camping ook veel mogelijkheden voor cultuurliefhebbers. In Klenová (8 km) is een burchtruïne uit de 13e eeuw, waar regelmatig concerten en tentoonstellingen worden gehouden. In Rabi (42 km) staat de grootste burchtruïne van heel Bohemen. Ook de provinciestad Klatovy is zeer bezienswaardig. Hier vindt u de Cerna Ves of zwarte toren, die een geweldig uitzicht biedt over Šumava. In Domažlice is elk jaar het straatfestival van de Choden.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 30-10Opening times campsite20-04 t/m 30-09

Languages spoken

Dutch, English, German

Normal camping

Total number of pitches35Number of tent pitches20Prices on request

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Route description

Nearest cityKlatovy (15 km)Nearest villageStrážov (3 km)