1. Czechia
  2. Střední Čechy
  3. Březnice (Centraal-Bohemen)
  4. Camping Horjany
image

Camping Horjany

Location and atmosphere

Camping Horjany is gesitueerd rondom een boerenhof uit de negentiende eeuw, die niet meer in gebruik is als boerderij maar wel de originele opstallen heeft behouden. Deze boerenhof werd in het verleden gebruikt als laatste overnachtingsplaats voor pelgrimgangers uit Hongarije of Slowakije op weg naar het eindpunt, de Svatá Hora, het klooster op de Heilige Berg in Pribram. Oude fundamenten van het overnachtingshuis zijn nog te zien en ook een gedenkkruis uit 1873. De omgeving kenmerkt zich door weidsheid waarin landbouwpercelen, dorpjes en bossen elkaar afwisselen.

Facillities

De camping is ruim opgezet met 35 plaatsen op vier hectare. De vakantiewoning is geschikt voor vijf personen met eigen sanitair. De stal is geschikt voor vier personen met eigen kookgelegenheid, een tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden. De ruif heeft een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed en drie éénpersoonsbedden en een kookgelegenheid. De twee eenvoudigere vakantiewoningen maken gebruik van het sanitair van de camping. De vroegere varkensstal is nu kantine: maaltijden worden er niet geserveerd maar bij voldoende vraag zijn er broodjes te koop. De koeienstal is verbouwd tot een ruim sanitairgebouw met wasmachine en droger. Het water komt uit de eigen bron, maar is niet officieel goedgekeurd als drinkwater. Voor de allerkleinsten kunt u flessenwater gebruiken, te koop in de kantine. Gezelligheid vindt u bij de bar, in het zwembad en bij het kampvuur. Bij gelegenheid wordt er een muziekavond georganiseerd. Op 50 meter van de camping, in het nabijgelegen dorp, is een speelterrein voor de kleintjes. De oudere jeugd vermaakt zich op het voetbal- en volleybalveld of in het jeugdhonk met tafeltennistafels. Liefhebbers kunnen tennis of petanque spelen.

Surroundings and activities

Praag (70 km) biedt veel cultuur en stedelijk schoon. Het is vanuit Tochovice of Pribram in goed een uur met de trein bereikbaar. In Breznice (7 km) is een bezoek aan de bierbrouwerij een aanrader. Pribram heeft een oud stadscentrum, een binnen- en buitenzwembad, een minigolf en u kunt er zweefvliegen, een rondvlucht maken of parachutespringen. Het Orlikmeer (13 km) is geschikt voor watersporten.

General information

Opening times accommodation07-06 t/m 23-08ReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 225 per unitPrice largest unit per week€ 390 per unit

Normal camping

Total number of pitches35Number of tent pitches35prices per person€ 4Price tent per night€ 4Price caravan/camper per night€ 4Costs for use electricity per day€ 3

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket2,5 kmDistance to restaurants2,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)500

Route description

Nearest cityPribram (16 km)Nearest villageTochovice (2,5 km)