1. Switzerland
  2. Nordwest Schweiz
  3. St-Ursanne (Kanton Jura)
  4. Camping de St-Ursanne
image

Camping de St-Ursanne

Location and atmosphere

Waar in het hart van de Jura de rivier de Doubs het middeleeuwse stadje St-Ursanne binnenstroomt ligt Camping de St-Ursanne. De idyllisch gelegen tweesterren camping is een ideaal uitgangspunt om de Jura te verkennen. De Jura is een dichtbebost, tamelijk woest en moeilijk toegankelijk middelgebergte, dat bijna over zijn volle lengte de natuurlijke grens met Frankrijk vormt. Op sommige plekken zou je, als je niet uitkijkt, zo Frankrijk in tuimelen: aan de grens zijn de hellingen zeer steil, soms bijna loodrecht. Ulrich heeft behalve de camping ook groepsverblijven, een 'chambre d'hôte' en er is een restaurant waar u ontbijt, lunch en diner kunt krijgen. Het hoofdgebouw wordt met zonne-energie en hout verwarmd.

Facillities

Op het kampeerterrein is plek voor caravans en tenten, maar u kunt ook caravans huren die door Ulrich zijn uitgebouwd en voorzien van toilet en douche. Op het terrein kan gevoetbald worden, er is een speelterrein en er zijn faciliteiten voor basketbal, volleybal en tafeltennis. U kunt zwemmen in de Doubs en fietsen huren. Winkels zijn op loopafstand. Als u wilt reserveren, dan graag per e-mail.

Surroundings and activities

Aan de overkant van de rivier ligt natuurreservaat Clos du Doubs, een eenzame beboste heuvelrug van 917 meter hoog en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Een mooie eerste kennismaking met het gebied. U kunt hier naar hartenlust wandelen en fietsen in elke gewenste moeilijkheidsgraad. Fietsroute 7 van Basel naar Nyon loopt vlak langs de camping. De Doubs leent zich voor tochten per kano of kajak. Vlakbij de camping is een centrum voor parapente. Skiën kan in Breuleux (30 km). Neemt u vooral de tijd om St-Ursanne te bekijken. Dit schitterende stadje is beroemd om het fraaie klooster en de 12e-eeuwse kloosterkerk. Ook heel mooi is het middeleeuwse stadje Porrentruy (15 km) met een imposant slot en een botanische tuin. Kinderen vinden een rit met de paardenkoets vanuit St-Ursanne erg leuk. En een bezoek aan de Grottes de Réclère (30 km), een druipsteengrot met aangrenzend dinosauruspark, zal ook in de smaak vallen. In het Juraparc in Rebeuvelier (25 km) vindt u een spannend avonturenpark met klimtuin, aangelegd in een mooie bosrijke omgeving.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Lodging

Number of persons50Number of rooms12Price single room per night46Price double room per night40 CHF Price includes breakfast

Group accommodation

Number of persons50Number of rooms12Price dormitory room per night34 CHF

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches21Number of tent pitches15prices per person7 CHFPrice tent per night7 CHFPrice caravan/camper per night11 CHFCosts for use electricity per day2 CHFCaravan rental price per week280 CHFPrices cabin or bungalow per week350-560 CHFPrice carparking2 CHF

Food

Own restaurant/canteenBreakfast8 CHFLunch15 CHFDinner15 CHFDistance to supermarket0,8 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)420

Route description

Nearest cityBaselNearest villageSt-Ursanne