1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Müstair
  4. Kulturhotel Chavalatsch
image

Kulturhotel Chavalatsch

Location and atmosphere

Tegenover het Middeleeuwse klooster St. Johann, bekend van de karolingische fresco's, ligt het gezellige familiehotel van Aldo en Anna-Maria. De naam ‘Chavalatsch’ komt uit het Romaans en betekent ‘paard’. In vroeger tijden bevonden zich paardenstallen onder het huis. Reizigers konden hier paarden verwisselen om zo veilig met hun koets over de passen te kunnen rijden. Het hotel en de omgeving bieden u het hele jaar door alle ingrediënten om op adem te komen, te genieten van de ongerepte natuur en het milde klimaat.

Facillities

In het hotel zijn negen kamers te huur, variërend in grootte. U heeft een prachtig uitzicht op de bergen. De kamers zijn licht, zeer ruim en hebben een douche, toilet, televisie, föhn en gratis toegang tot draadloos Internet. In het dorpje Tschierv op 11 kilometer afstand is nog een vakantiehuis voor 6 personen beschikbaar. Het hotel heeft een eigen restaurant waar u verrast wordt met eigengemaakte pasta’s en andere, veelal Italiaanse gerechten. Na een dagje skiën of wandelen kunt u heerlijk ontspannen in de sauna of het zwembad van een partnerhotel, op slechts 10 minuten loopafstand. Massage- en schoonheidsbehandelingen zijn tevens mogelijk.

Surroundings and activities

Het dorpje Müstair grenst aan het Stelvio Nationaal Park (I), waar zeldzame dier- en plantensoorten leven in naar Europese begrippen grote ecosystemen. Een van de bekendste passen van Europa bevindt zich hier op een hoogte van 2758 meter en vormt een regelrechte uitdaging voor geoefende fietsers. In Val Müstair kunt u nog skiën zonder wachtrijen en bent u verzekerd van sneeuw. Het is tevens een paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Het Italiaanse kuuroordstadje Merano op 68 kilometer, nodigt uit tot heerlijk slenteren en winkelen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Italian

Lodging

Number of persons20Number of rooms9Price single room per night100-130Price double room per night160-220 CHF Price includes breakfastHalf board included

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Prices on request

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinner

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1200

Route description

Nearest cityMerano (68 km)Nearest villageMüstair (1 km)