1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Präz
  4. Ferienwohnung Staudenhof
image

Ferienwohnung Staudenhof

Location and atmosphere

Omgeven door bossen in een prachtige vallei van het district Hinterrhein Graubünden, ligt de gezellige boerderij van de familie Gasser. Hier, op 1000 meter hoogte, kunt u ’s nachts nog een overweldigende sterrenhemel aanschouwen. Andrea en Patrick, de trotse eigenaren, leveren met duurzame verwarming van de gebouwen een bijdrage aan een CO²-neutraal klimaat. Het hout voor de open haard komt uit het omliggende bos. Op de velden grazen koeien, paarden en geiten. Eenden, ganzen en forellen bewonen de ruimten in en rondom de met bronwater gevulde vijver.

Facillities

De vakantiewoning voor acht personen bevindt zich in een aangrenzend gebouw en heeft een grote, luxe keuken. Er zijn vier slaapkamers ingericht met grenen, in dit geval het hout van de Alpenden. De boom komt veel voor in deze regio en bevat etherische oliën die zorgen voor een diepere slaap en een beter herstel. Kinderen kunnen heerlijk zwemmen in het zwembad, springen op de trampoline of taartjes bakken in de zandbak. Boerderij Staudenhof is de ideale uitvalsbasis voor een skivakantie, het maken van excursies in het mooie Graubündener land, mountainbiken en eindeloze wandeltochten.

Surroundings and activities

Het skigebied van Sarn Heinzenberg en Tschappina liggen op respectievelijk zes en 15 kilometer. Raften, canyoning en funjakken kan op de rivier de Hinterrhein. Het spoortraject Albula-Bernina is Unesco-werelderfgoed en geldt als één van de spectaculairste routes ter wereld. Onderweg ziet u unieke bruggen, gigantische gletsjers en passeert u de hoogste alpenpas per spoor in Europa. Cultuur kunt u opsnuiven in Domleschg op 10 kilometer waar prachtige kastelen te vinden zijn.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice smallest unit per week520 CHF per unitPrice largest unit per week660 CHF per unit

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1000

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityChur (34 km)Nearest villageCazis (11 km)