1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Fanas
  4. Hitsch-Huus
image

Hitsch-Huus

Location and atmosphere

Het charmante hotel van Christine en Jürg ligt in Fanas, in de wat onbekende streek Prätigau, het voorportaal naar beroemde skioorden als Davos, Klosters en Maienfeld. De hoteliers werken volgens de principes van het verantwoord ondernemerschap. Groene stroom (zonnecollectoren) en afvalscheiding zijn vanzelfsprekend. Voedselproducten komen zoveel mogelijk van boeren uit de omgeving. De niet-streekeigen producten dragen zo mogelijk het logo van Fairtrade.

Facillities

Op de badkamers, de parketvloer en de toegang tot de lift na, is geen enkele kamer in Hitsch-Huus hetzelfde. Wilt u een kamer met balkon of juist een gezellige zithoek? Geeft u de voorkeur aan stilte of hebt u toch liever wat zicht op levendigheid? Aan u de keuze! In het restaurant kunt u genieten van gerechten uit vers bereide, seizoensgebonden en regionale producten van voornamelijk biologische oorsprong. Het hotel beschikt over een leesruimte waar u zich kunt terugtrekken met een spannend boek.

Surroundings and activities

Zwemmen kan in het openluchtbad van Schiers, het overdekte zwembad van Zizers en in de thermale baden van Bad Ragaz. Musea, theaters en een gezellige zaterdagmarkt vindt u in de historische stad Chur op 28 kilometer. In de winter is op zaterdag en zondag de skilift voor kinderen achter het hotel in werking. Meer ski- en snowboardvertier is te vinden in Grüsch op 2,5 kilometer. Wandelingen starten vanuit het dorp Fanas en eindigen voor de deur van het hotel. Paragliders zijn laaiend enthousiast over dit gebied. U zou een vlucht kunnen wagen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, English

Lodging

Number of persons15Number of rooms6Price single room per night65-79Price double room per night110-137 CHF Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfast

Facilities

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)904

Route description

Nearest cityChur (28 km)Nearest villageGrüsch (2,5 km)