1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Tenna
  4. Hof Unterhus
image

Hof Unterhus

Location and atmosphere

Deze 250 jaar oude, houten Walser-boerderij ligt hoog tegen de flanken boven het zonnige Safiental, zo'n 700 meter van Tenna. Het is een biologisch-dynamische melkveehouderij. Ueli leidt de boerderij en Eva is verpleegkundige.

Facillities

Op de eerste verdieping van dit sfeervolle huis is een appartement met twee grote slaapkamers, een zitkamer en woonkeuken, geschikt voor maximaal zes volwassenen en twee kinderen. De keuken heeft een vaatwasser en wasmachine. Het erf is een heerlijke plek voor kinderen om te spelen, geen verkeer en genoeg beesten om je mee te vermaken: er zijn kalfjes, yaks, dwerggeiten, kippen, katten en konijnen. De gasten mogen meehelpen op de boerderij of op het land. Maar u kunt ook lekker lui in een van de ligstoelen genieten van de zon, de berglucht en het uitzicht over het dal. Ueli en Eva verkopen ook allerlei biologische producten van het eigen bedrijf zoals kaas, rundvlees en eieren.

Surroundings and activities

Vanuit het huis kunt u heerlijke wandeltochten door de bergen maken. Doe daarbij beslist de indrukwekkende kloof in Ruinalta aan. In de directe omgeving kan ook worden paardgereden of geraft. In de winter is het huis een gunstige plek voor skiërs; de skilift is praktisch naast het huis. In Safien-Camana (12 km) ligt het Heimatmuseum, en Chur (29 km), met historische binnenstad en goede uitgaansgelegenheden, mag u niet overslaan. Het is een van de oudste steden van Zwitserland. Hier is het Rhätisches Museum, het heeft een slot en er staat ook een interessante kathedraal uit de zestiende eeuw.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units1Price smallest unit per week455 CHF per unitPrice largest unit per week840 CHF per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket0,7 kmDistance to restaurants0,7 km

Facilities

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Wintersports

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1620

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Stock breeding

Route description

Nearest cityChurNearest villageVersam