1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Tschiertschen
  4. Romantik Hotel The Alpina Mountain Resort
image

Romantik Hotel The Alpina Mountain Resort

Location and atmosphere

Ongeveer in het midden van het kanton Graubünden vindt u het pittoreske dorpje Tschiertschen. Hotel Alpina is een sfeervol verblijf, gelegen aan de kop van het dorp. Het kenmerkt zich door huiselijke gezelligheid, een ideale, centrale ligging in een fantastisch wandelgebied en 's winters direct grenzend aan de pistes. De uitzichten zijn overweldigend. Bij een vakantie in Alpina staat de natuurbeleving voorop. Dat is niet alleen te merken aan het aanbod van de dagtochten, maar bijvoorbeeld ook aan het eten: er worden zoveel mogelijk producten uit de regio gebruikt; en vooral ook aan uzelf wanneer u tijdens uw verblijf helemaal tot rust komt. De eigenaren zijn Nederlanders, wat u een hoop taalproblemen bespaart. Gasten kunnen vanuit Nederland gebruik maken van een in eigen beheer en wekelijks rijdend busvervoer.

Facillities

Het hotel is gebouwd in de tijd dat de behoefte aan kuurhotels bij een rijker publiek, dat zich de luxe van dit soort vakanties kon permitteren, toenam. Dat is globaal vanaf het midden van de 19e - tot en met de jaren '20 van de vorige eeuw, gedurende de Industrialisatie en toenemende verstedelijking. Het telt 31 kamers waarvan 18 voorzien van eigen douche en toilet. Het beschikt over een authentieke eetzaal, diverse gemeenschappelijke ruimtes en een lift. Vanuit het hotel beginnen meerdere wandelingen door de mooie natuur van het omringende dal Schanfigg. Een hotelbus brengt en haalt de gasten naar en vanuit de bergen en dalen in de omgeving. Daardoor kunt u uw wandelingen enorm variëren, van zowel gemoedelijk tot meer uitdagend. In de schoolvakantietijd worden er voor kinderen vele activiteiten georganiseerd.

Surroundings and activities

Bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Rheinschlucht en Via Mala, het oude stadscentrum van Chur en zeer veel burchten en kerken die herinneren aan de glorietijd van de Middeleeuwen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons70Number of rooms31Price single room per night60Price double room per night70 CHF Price includes breakfastHalf board included

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket0,3 kmDistance to restaurants0,3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1380

Route description

Nearest cityChurNearest villageTschiertschen