1. Switzerland
  2. Berner Oberland
  3. Brenzikofen
  4. Camping Wydeli
image

Camping Wydeli

Location and atmosphere

Camping Wydeli ligt aan de rivier Rothachen, niet ver van het meer van Thun. Al in de jaren '50 werd een natuurzwembad aangelegd om de bewoners van Brenzikofen en toeristen te laten profiteren van de genezende werking van de rivier. De camping - vernoemd naar het oorspronkelijke bos - is, vanwege zwembad en speelvoorzieningen, zeer geschikt voor gezinnen. De Eichers hebben zonnepanelen geplaatst die zorgen voor het verwarmen van het water en voor de toiletten wordt gebruik gemaakt van regenwater.

Facillities

De camping biedt plaats aan 90 kampeerders waarvan de meeste overigens langdurig zijn verhuurd. Voor vakantiegangers staan er ongeveer 15 plekken ter beschikking. Het kleine restaurant biedt hartige en zoete versnaperingen. Geniet eens van de echte, klassieke Zwitserse kaasfondue. En als u hier in de maand juli neerstrijkt, dan mag u de jaarlijkse raclette-avond niet missen.

Surroundings and activities

De dichtbij gelegen stad Thun (6 km) biedt een grote verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden, uitgaansgelegenheden en leuke winkelstraatjes. Even geen zin in een stadswandeling? Boek dan een rondvaart op het meer van Thun en geniet van het uitzicht op de Alpenreuzen van het Berner Oberland en de ruïnes en kastelen rondom het meer. Vanuit Grindelwald (op een uur rijden met trein en bus) kunt u een adembenemende rit maken met 's werelds langste gondelbaan. Een wandeling in het fascinerende berglandschap hoort er uiteraard bij. Spectaculair is ook de passage van de Aarekloof. Over een lengte van 1400 meter heeft de rivier hier een tot 180 meter diepe kloof uitgesleten waar u overigens veilig doorheen kunt lopen.

General information

Opening times campsite01-05 t/m 30-09

Languages spoken

German, French, English

Normal camping

Total number of pitches15Number of tent pitches6prices per person7,90 CHFPrice tent per night7-16 CHFPrice caravan/camper per night16 CHFCosts for use electricity per day2,50 CHFCaravan rental price per week420 CHFPrice carparking3 CHF

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)586

Route description

Nearest cityThun (6 km)Nearest villageBrenzikofen