1. Switzerland
  2. Berner Oberland
  3. Burgistein
  4. Camping Burgistein
image

Camping Burgistein

Location and atmosphere

Burgistein is waarschijnlijk het best bekend bij wandelaars op de Jakobsweg, de lange-afstandswandeltocht van de Bodensee naar Santiago de Compostela in Noordwest-Spanje. Maar ook voor een verblijf van meerdere dagen of weken is dit een uitstekende plek als u houdt van wandelen, fietsen en de bergen.

Facillities

De kleinschalige camping van Olga en Beat beschikt over plekken voor tenten, maar is ook toegankelijk voor caravans en campers. Na een lange wandeling of fietstocht kunt u voor een koude frisdrank en kleine Zwitserse snacks terecht in de Beizli. Verse broodjes voor het ontbijt koopt u 's ochtends in de Lädeli. Wilt u meer keuze of heeft u zin om te winkelen dan biedt het dichtbij gelegen Riggisberg meer mogelijkheden.

Surroundings and activities

De regio bij Burgistein en Riggisberg is de poort naar het Gantrisch-gebied en het Schwarzburgenland. U vindt hier een enorm netwerk aan wandelpaden, die merendeels ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Voor de mountainbiker is aan routes meer dan 200 kilometer uitgezet en de minder van zichzelf vergende fietsers kunnen goed uit de pedalen op de de Gantrisch-vlakte en langs de Gürde. Tijdens een wandeling in de buurt van Schwarzenburg zou u op een lama kunnen stuiten. Er worden hier trektochten georganiseerd met dit Zuid-Amerikaanse lastdier dat in de bergen prima uit de voeten kan. 's Winters is sneeuwpret gegarandeerd: u kunt hier skiën, snowboarden en langlaufen. Steden als Bern en Thun liggen vlakbij.

General information

Opening times campsiteyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, French, Italian

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches10Number of tent pitches7prices per person6,50 CHFPrice tent per night5,50-9,50 CHFPrice caravan/camper per night11,50 CHFCosts for use electricity per day3,50 CHFCaravan rental price per week420 CHFPrice carparking2,50 CHF

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)810

Route description

Nearest cityBern en ThunNearest villageRiggisberg