1. Switzerland
  2. Nordwest Schweiz
  3. Sutz (Kanton Bern)
  4. Camping & Ferienwohnung Lindenhof
image

Camping & Ferienwohnung Lindenhof

Location and atmosphere

De boerderijcamping met vakantiewoning ligt temidden van een van de belangrijkste landbouwgebieden van Zwitserland, het Drei-Seen-Land in het kanton Bern. Het is een geliefde plek door het adembenemende uitzicht op zowel de Bielersee als de wijngaardhellingen en het woeste middelgebergte van de Jura. Liselotte en Hindrik zijn noeste werkers die zowel een IP-SUISSE (integriert produzierend) gecertificeerde boerderij als de ECO-camping beheren. Camping Lindenhof was de tweede camping in Zwitserland met dit keurmerk waarvan er inmiddels vijf bestaan. Maar Lindenhof is de enige Zwitserse camping die ook onderscheiden is met het EU-milieu label.

Facillities

Er zijn 50 niet-afgebakende plaatsen, alle voorzien van elektriciteit, die zowel voor tenten, caravans als campers toegankelijk zijn. Er zijn geen seizoensplaatsen. Het geheel is romantisch gesitueerd in een fruitboomgaard waardoor u keuze heeft uit zonnige en schaduwrijke plekken. De vakantiewoning, die recent en onder toezicht van de Zwitserse monumentenzorg, verbouwd werd, heeft een licht en fris interieur. Vanuit de grote ramen in de loft heeft u een schilderachtig uitzicht op de dichtbijgelegen Bielersee, het Juragebergte en de omliggende landerijen. Het is een rustige en praktisch ingerichte vakantiewoning voor twee personen, met aparte badkamer en een open keuken. De woning is gevestigd in ons 19e eeuwse vakwerkhuis naast de boerderij. De vakantiewoning wordt verhuurd per week of langer. Het is een ideaal vertrekpunt voor wandelingen, fietstochten of voor een frisse duik in de Bielersee. U mag proeven van de opbrengsten uit de boomgaard waar van de kersen, pruimen en appels verschillende soorten jam en brandewijn wordt gemaakt.

Surroundings and activities

Anders dan het Berner Oberland is de omgeving rondom het meer van Biel vlak en daardoor ideaal om te fietsen. Veel schilderachtige boeren- en wijndorpjes hebben hun authenticiteit niet of nauwelijks verloren, ook al is de tijd ook hier niet stil blijven staan. Biel/Bienne, bekend vanwege zijn uurwerk-industrie, ligt op 10 minuten met de trein en heeft alles wat een stad te bieden heeft: concerten, openluchtvoorstellingen, tentoonstellingen, musea en winkels. Wie de bergen niet wil missen, heeft de keuze uit de toppen van het Berner Oberland (uur rijden) of van de ruige Jura (20 minuten rijden). Hier vinden ook bergbeklimmers en mountainbikers uitdagende routes.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 31-10

Languages spoken

German, French, Italian, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons2Number of holiday units1Prices on request

Farm camping

Total number of pitches50Number of tent pitches25prices per person9 (kinderen: 4-6) CHFPrice tent per night12-21 CHFPrice caravan/camper per night15-21 CHFCosts for use electricity per day4 CHFPrice carparking4 CHF

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)450

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Arable farming, Forestry

Route description

Nearest cityBiel/BienneNearest villageSutz-Lattrigen