1. Belgium
  2. Oost-Vlaanderen
  3. Gent (gem Gent)
  4. Atlas Bed & Breakfast
image

Atlas Bed & Breakfast

Location and atmosphere

Atlas Bed & Breakfast is een groot herenhuis met een koetspoort uit 1865. Het is gebouwd op de vroegere wallen van het kasteel van Karel V, in het historische hart van Gent. De eigenaren zijn gefascineerd door landkaarten en een verzameling oude atlassen vindt u hier overal terug. Tijdens de restauratie is de prachtige houten vloer in ere hersteld. Stijl is hier te over: hoge groene deuren met originele beschilderingen van vogels en bloemen, plafonds met sierlijsten, dikke gordijnen, warme kleuren die een intieme sfeer creëren, Art deco-meubeltjes en vele nostalgische schoolkaarten. Elk meubelstuk vertelt hier een eigen verhaal.

Facillities

Atlas beschikt over vier ruime kamers, die naar de continenten Azië, Afrika, Amerika en Europa verwijzen en zijn romantisch ingericht met antieke kroonluchters, goudomrande spiegels en decoratieve details, prachtige lantaarns en een Marokkaans bed. Elke kamer heeft een modern en efficiënt ingerichte badkamer met douche of bad, en beschikt over televisie en internetaansluiting. Via de reusachtige toegangspoort komt u in een ruime gang, die ooit naar de koetsstallen leidde. Hier bevinden zich de ontbijtkamer en de salon met bibliotheek en open haard, ingericht in de romantische stijl van de negentiende eeuw. Parkeren kan in overleg in de koetsstalling. Vergaderingen, evenementen en feestelijkheden zijn hier ook mogelijk en op verzoek wordt er een kinderoppas geregeld.

Surroundings and activities

Atlas Bed & Breakfast bevindt zich op wandelafstand van musea, theater, de Vlaamse Opera, antiekzaken, markten, restaurants en terrasjes. Ook andere toeristische bezienswaardigheden, waaronder boottochtjes door de binnenstad en Flanders Expo zijn dichtbij. Aan de rand van de stad zijn fiets- en wandelmogelijkheden langs de Schelde en de Leie, evenals in het natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Dutch, English

Lodging

Number of persons10Number of rooms4Price single room per night€ 57Price double room per night€ 73 per roomPrice includes breakfast

Food

BreakfastDistance to supermarket< 1 km Distance to ecological food store1 (Tavontuur, Burgstraat 137, tramlijn 1)Distance to restaurants< 1 km

Facilities

Wifi

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Indoor swimming pool

Tours with electric boat

Children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)10

Urban environment

Route description