1. Belgium
  2. West-Vlaanderen
  3. Watou (Poperinge)
  4. Berkendal
image

Berkendal

Location and atmosphere

Vakantiewoning op het platteland aan de rand van het Helleketelbos. Nieuw gebouwd met bio-ecologische materialen zoals een houtskelet met hennepblokken en met leem afgewerkte wanden. Ook de technieken zijn zo ecologisch mogelijk geïntgreerd, zoals de warmtepomp, ventilatie en afvalwaterzuivering door middel van een plantenpercolatieveld. De binnenafwerking met leem en hout creëert een aangenaam binnenklimaat als het weer buiten eens tegenzit.

Facillities

Berkendal is een vakantiewoning bedoeld voor families, gezinnen, kleine groepen tot maximaal 16 personen, die op zoek zijn naar rust en natuur in een kwaliteitsvolle, ecologische ambiance. De woning beschikt over een inkom, een grote, open en volledig uitgeruste keuken, eetplaats en living met televisie, houtkachel en gezelschapsspelletjes Op het eerste verdiep bevinden zich zes kamers met zes badkamers. Voor de woning is ruime parkeergelegenheid. Achteraan een groot houten terras met barbecue, tafels, stoelen, parasols, die aansluit met de grote tuin met kinderschommel. Daarachter niets anders dan velden en bossen! Het is een perfecte vakantiebestemming voor genieters van rust, natuur en authenticiteit. Met wat geluk ziet u vanop het terras reeën die aan de bosrand foerageren. Hier komt u tot rust in een schitterende natuurlijke omgeving!

Surroundings and activities

Berkendal ligt aan de rand van het Helleketelbos, dat deel uitmaakt van het Natura-2000 gebied West-Vlaams Heuvelland en waar het in elk seizoen heerlijk wandelen is. Er zijn verschillende gemarkeerde wandel- en fietsroutes in de omgeving. Kunst- en poëziedorp Watou ligt op vijf kilometer. In Poperinge (5 km) zijn de WO1-getuigenissen Tarbot House en Lyssenthoek Military Cemetery. Op de Grote Markt in Poperinge is elke vrijdag van 8-12 uur een markt waar u biologische producten kunt kopen. Aan de andere kant van de grens in Frankrijk zijn onder andere Cassel (Kassel), Saint-Omer (Sint-Omaars, ruïnes van de Abdij van Sint-Bertinus) en Clairmarais (Klaarmares, uitgestrekt moerasgebied waar u prima kunt kanoën) leuke uitstapjes (op 10-30 km). Ook de Noordzeekust (Koksijde, De Panne en aan de Franse kant de Côte des Dunes de Flandre bij Bray-Dunes (Brayduinen) ligt binnen bereik (circa 35 km). Via de links op onze website maakt u kennis met alle toeristische troeven uit de ruime omgeving.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons16Number of holiday units1Please bring your own towelsPrices on request

Group accommodation

Number of persons16Number of rooms6Please bring your own towelsPrices on request

Food

Distance to supermarket5 km Distance to ecological food storePoperinge, ± 5 km ('t Biowinkeltje, Singel 8 of Bucolica, Dkn De Bolaan 135A)Distance to restaurants0,3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Sauna/Turkish bath

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Puddle, fen, lake

Route description

Nearest cityPoperinge (6 km), Ieper (17 km)Nearest villageAbele