1. Belgium
  2. Hainaut
  3. Grandglise (Beloeil)
  4. Amis de la Nature Le Relais du Fayt
image

Amis de la Nature Le Relais du Fayt

Location and atmosphere

Wandelaars kunnen in Le Relais du Fayt hun hart ophalen. Het ligt aan de rand van een honderden hectare groot bosgebied met onder andere het Bois de Stambruges en La Forêt de Bonsecours. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn er volop, zoals het prachtige kasteel van Beloeil, de archeologische vindplaats van Blicquy en Archéosite Aubechies. En ook een uitstapje naar de Franse buren behoort tot de talrijke mogelijkheden!

Facillities

Het huis beschikt over 24 bedden, verdeeld over kamers met zes bedden. Het is op reservering het hele jaar geopend. Buiten vindt u tafels en banken, en ook een barbecue staat tot uw beschikking. De keuken is goed uitgerust en biedt goede gelegenheid met elkaar een lekkere maaltijd te bereiden.

Surroundings and activities

Bijna negentig jaar geleden begonnen de ondergrondse galerijen van het vroegere mijncomplex van Hensies in te storten. De verzakkingen hebben zich gevuld met water en zo is het bijzondere moerasgebied Marais d'Harchies-Hensies-Bernissart, een 500 hectare groot natuurreservaat, ontstaan. Een paradijs voor libellen, voor water- en landvogels en dus ook voor vogelaars en fotografen die gebruik kunnen maken van de zeven observatiehutten. In de ochtendnevel doet het Marais d'Hensies bijna onwerkelijk aan met zijn dode boomstronken die uit het water omhoog steken. Het Domein van Belœil is sinds de 14e eeuw de residentie van de Prinsen de Ligne. Het park is 25 hectare groot en vormt samen met het kasteel één van de mooiste bezienswaardigheden van België. In alle salons getuigen het antieke meubilair en de vele tentoongestelde verzamelstukken van een glorierijk verleden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French

Lodging

Number of persons24Number of rooms6Prices on request

Group accommodation

Number of persons24Number of rooms6Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night€ 7,50-10

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)75

Route description

Nearest cityMons, AthNearest villageStambruges