1. Belgium
  2. Liège
  3. Wanne (Trois-Ponts)
  4. Amis de la Nature Les Gattes
image

Amis de la Nature Les Gattes

Location and atmosphere

In Natuurvriendenhuis Les Gattes is iedereen welkom die houdt van rust, vrije natuur, eenvoud en sfeer. Het oude maar charmante huis is net een berghut en geniet van een mooi uitzicht over de vallei van het riviertje Salm. In de sfeervolle gastenruimte staan houten banken en tafels en aan de wanden hangen oude sneeuwschoenen. Je kunt er genieten van een lekker biertje na een stevige dagtocht en jezelf warm houden bij de karakteristieke houtkachel. Het huis ligt op 570 meter hoogte op loopafstand (1,5 km) van het gehucht Logbiermé in de noordelijke Ardennen.

Facillities

Les Gattes beschikt over 40 slaapplaatsen verdeelt over acht kamers. Behalve de gastenkamer treft u verder een ingerichte keuken, sanitair met douche en een spelletjes- en leeskamer aan. U kunt er zelf voor uw maaltijden zorgen maar eventuele drankjes koopt u bij de herberg. U levert een bijdrage aan de schoonmaakwerkzaamheden. U kunt ter plekke wandelkaarten kopen en er is documentatie over de omgeving. Les Gattes is in de maanden juli en augustus en tijdens de schoolvakanties (op verzoek) dagelijks geopend. Buiten deze periodes is de chalet alleen geopend van vrijdag tot en met zondag. In de winter is er een verwarmingstoeslag van € 1 per persoon per nacht.

Surroundings and activities

Vanuit het huis lopen wandelroutes naar de imposante abdij van Stavelot (14 km), de karakteristieke dorpen Trois-Pont (11 km), Wanne (5 km) en Vielsalm (13 km), de vallei van de Boven-Amblève (14 km) en de GR5 die u van Nederland naar de Middellandse Zee brengt. Mountainbiken of kajakken langs de ruige oevers van de Amblève hoort ook tot de mogelijkheden. In de omgeving moet u zeker een bezoek brengen aan: Malmedy (15 km) met het Baugnez 44 Historical Centre gewijd aan het Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog, Spa (23 km) met haar bronnen en thermale baden, Coo met haar waterval (14,5) en het natuurpark Hoge Venen met het informatiecentrum in Botrange (40 km).

General information

Opening times accommodation01-07 t/m 31-08ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French

Group accommodation

Number of persons40Number of rooms8Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night€ 5-12

Food

Distance to supermarket14 kmDistance to restaurants14 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Wintersports

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)570

Route description

Nearest cityStavelot (14 km)Nearest villageLogbiermé (1,5 km)