1. Belgium
  2. Liège
  3. Fraipont (Trooz)
  4. Amis de la Nature Hurlevant
image

Amis de la Nature Hurlevant

Location and atmosphere

Hurlevent is gelegen op een heuvel ten zuiden van het schilderachtige dal van de snelstromende Vesdre, tussen Luik en Verviers. Het is een klein, gezellig oud huis, hoog boven het plaatsje Fraipont. Hurlevent, wat letterlijk schreeuwwind betekent, is een prima uitvalsbasis voor een aantal prachtige wandeltochten om het noordelijke, bosrijke deel van de Ardennen te ontdekken. Ook zijn er veel uitgestippelde mountainbikeroutes en ski- en langlaufmogelijkheden. Mooie uitzichten worden hier afgewisseld met kleine, verstilde dorpjes in de dalen.

Facillities

Hurlevent is comfortabel ingericht: zes verwarmde kamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed, goed voor een capaciteit van 29 personen. Op de begane grond vind je een grote keuken, drie woonkamers en badkamers met douche. Op het domein is parkeerplaats aanwezig. Er staan picknicktafels onder de bomen en direct aan het huis grenst vijf hectare park waar u onder andere jeu de boules en tafeltennis kunt spelen. Natuurvriendenhuizen zijn een soort doe het zelf-hotels. Bij aankomst heet de vrijwillige huiswacht u welkom met een kopje koffie. U verblijft hier op basis van zelfverzorging en levert een bijdrage aan de schoonmaakwerkzaamheden.

Surroundings and activities

Fraipont is van oorsprong een middeleeuws dorp: het kasteel getuigt daar nog van. Autoliefhebbers kunnen hier en in Trooz (5 km) twee oldtimer-musea bezoeken. Vanaf Hurlevent loopt een mooie wandeling van 20 kilometer die u naar het plaatsje Pepinster en terug via Banneux voert, het bekendste bedevaartsoord van België. Ook langs de Vesder ligt de schilderachtige Chaudfontaine, van het populaire bronwater. Met de boemeltrein of wandelend kunt u naar Spa (20 km), waar u de vergane glorie van dit oude kuuroord kunt proeven. Verviers (14 km) was tijdens de Industriële Revolutie een stad waar de lakenindustrie floreerde en het heeft nog veel karakteristieke elementen uit die periode weten te behouden. Provinciehoofdstad Luik (18 km) aan de Maas, een voormalig centrum van mijnbouw en staalindustrie, huisvest nu de derde binnenhaven van Europa. Haar vele bezienswaardigheden en culinaire gelegenheden maken Luik een bezoek meer dan waard.

General information

Opening times accommodation01-03 t/m 31-12ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French

Group accommodation

Number of persons29Number of rooms6Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night€ 8,50-12

Food

Distance to supermarket2.5 kmDistance to restaurants2.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)255

Route description

Nearest cityVerviers (15 km), Luik (18 km)Nearest villageFraipont (1,5 km)