1. Belgium
  2. Liège
  3. Dalhem (gem Dalhem)
  4. La Laiterie
image

La Laiterie

Location and atmosphere

Boerderij Hawières is een vrijstaande, traditionele boerderij, gelegen op 185 meter hoogte met een prachtig uitzicht over het rivierdal van de Berwinne en de bossen, weilanden en boomgaarden van het Land van Herve. De boerderij ligt aan een doodlopend weggetje te midden van 16 hectares glooiende weilanden en bosschages waar schapen, paarden en koeien grazen. Biologisch is al meer dan 20 jaar een vanzelfsprekendheid. Er wordt verantwoord omgegaan met energie en grondstoffen en er wordt gestreefd naar een eerlijke ecologische voetafdruk. Respect voor dier en milieu en behoud van landschap en biodiversiteit staan hoog in ons vaandel. Wij willen de bijzondere sfeer van deze plek graag met onze gasten delen.

Facillities

Appartement la Laiterie met bijbehorende tuin en terras biedt veel privacy tijdens uw verblijf op de boerderij. Aan de andere kant zijn er volop mogelijkheden om de boerderij te beleven en zelfs om mee te doen met de werkzaamheden. Vooral kinderen vinden dat vaak leuk. Het appartement is eenvoudig, maar authentiek en compleet ingericht. Er is een keuken met eethoek, douche en toilet, een ouderslaapkamer en een kinderslaapkamer. Buiten beschikt u over een houten terras, met uitzicht over de bij de boerderij behorende weilanden, heuvels, bossen en het dal van de Berwinne. Op de boerderij wordt vaak gekozen voor traditionele ontspanning: een goed boek, een gezelschapsspel, een avondwandeling, te midden van de schaapskudde de zonsondergang bewonderen. Of buiten bij een vuurtje, met een abdijbiertje, simpelweg genieten van de stilte en de sterren .... Vooral voor kinderen is er op een echte boerderij altijd wat te doen. Met de vele dieren is er elke dag wel weer wat nieuws te beleven. Speeltoestellen zijn er ook, maar de voorraadschuur blijft hun favoriete speelplek. Heeft u fietsen mee? U kunt ze droog stallen in de naastgelegen garage. Huisdieren meenemen? Graag even in overleg. Wilt u uw eigen paard meenemen? Dat kan, er zijn mogelijkheden voor stalling in box of weiland. De prijs is afhankelijk van uw wensen en in overleg. U kunt La Laiterie in de hoogseizoenmaanden juli en augustus alleen hele weken huren voor € 400 euro per week. De prijs is inclusief alles, ook onder andere beddengoed, maar behalve het gebruik van elektriciteit. In de omliggende maanden zijn de mogelijkheden en prijzen in overleg nader te bepalen.

Surroundings and activities

U bevindt zich in de stedendriehoek Maastricht, Aken en Luik. Ook de gezellige stadjes Aubel en Visé, met hun weekmarkten en sfeervolle restaurantjes, liggen vlakbij. In het land van Herve is van alles te doen. Op de abdij met brouwerij van Val Dieu (1 km) kunt u een rondleiding krijgen. Op zondag en dinsdag is er een streekmarkt in Aubel (5 km). De steenkolenmijn van Blegny (5 km) is een aanrader. U gaat echt ondergronds met een originele mijnwerkerslift. De boerderij ligt direct aan het wandelpad GR563, de route brengt u te voet door de weilanden binnen 15 minuten naar de abdij van Val Dieu. Voor waterplezier gaat u de grens over naar Gulpen met subtropisch zwemparadijs Mosaqua (20 km) of Maastricht met recreatiepark Fun Valley (15 km).

General information

Opening times accommodation01-06 t/m 30-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons1-5Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 400 (inclusief, behalve de kosten van elektriciteit) per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket6 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Participation in daily farm-activities possible

Playground

Indoor playroom

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)187

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityLuik (25 km), Maastricht (25 km), Aken (25 km)Nearest villageDalhem