1. Belgium
  2. Limburg
  3. Remersdaal (Voeren)
  4. Camping Natuurlijk Limburg
image

Camping Natuurlijk Limburg

Location and atmosphere

Natuurlijk Limburg is een rustige camping in de heuvelachtige bossen van de Voerstreek, grenzend aan het Zuid-Limburgse Mergelland. Het hele jaar kunt u bij ons terecht op de camping met ruime, schaduwrijke plaatsen. Of u huurt een chalet, een eenvoudige trekkershut, de luxe lodge Ferme de Chérimont, zoals de hoeve vroeger heette of een appartement. En indien u wenst is alles op basis van logies met ontbijt.

Facillities

In de oude stal van de carré-boerderij is een eetcafé en feestzaal gevestigd. Bij de houtkachel kunt u bij ons in de weekends gezellig een eenvoudige maaltijd, diverse snacks als pizza en tosti met een biologisch streekbiertje nuttigen. Op zomerse dagen is het terras geopend en kunt u genieten van het prachtige uitzicht, een hapje, een muziekje en een lekker drankje. Passend in de omgeving is er een uitdagende natuurspeeltuin met duikelrek, balanceertoestel, vogelnestschommel en een speelheuvel van gerecyclede producten. Voor de oudere jeugd zijn er twee voetbaldoelen en is er een jeugdhonk. Hier staat een tafelvoetbal en een tafeltennistafel. Ook kan gebruik gemaakt worden van het poolbiljart in de bar. In juli en augustus is het zwembad open. In de carré-boerderij is het sanitair opnieuw ingericht. Het gebouw is voorzien van vloerverwarming die CO2-neutraal werkt door een houtsnipperkachel. Het is een prachtige ruimte geworden voorzien van alle gemakken, maar in de authentieke stijl met gewelfd plafond en afwerking met Belgisch hardsteen. Douches met waterbesparende koppen en afwasbakken werken met een pasjessysteem. De energievoorziening gaat door middel van zonnepanelen. Er zijn bewegingssensoren die de LED-verlichting en de luchtcirculatie aansturen.

Surroundings and activities

Doordat de Voerstreek haar oude landschapswaarden behouden heeft, is ook de habitat voor veel dieren als hazelmuis, das, everzwijn, wilde kat en zelfs de lynx intact gebleven. U kunt deelnemen aan diverse wandelingen die u iets over de streek vertellen, zoals de dassenwandeling, de wijngaardwandeling, de sage- en volksverhalenwandeling of de vakwerkhuizenwandeling. De camping heeft direct toegang tot het bos en u vindt al snel aansluiting op het knooppuntensysteem dat bij de camping langskomt. Andere verder weg gelegen bezienswaardigheden zijn De Hoge Venen (30 km), Maastricht met Bonnefantenmuseum, Luik met haar intensieve sociale, culturele en artistieke leven en een fantastisch architecturaal erfgoed. Voor de inwendige mens is het goed te weten dat de Voerstreek befaamd is om zijn talrijke en goede restaurants.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Dutch

Lodging

Number of persons32Number of rooms6Prices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons32Number of holiday units6Please bring your own bed linenPrice smallest unit per week€ 250 per unitPrice largest unit per week€ 700 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches108prices per person€ (incl. 2p) 14-22Price tent per night€ 10-15Price caravan/camper per night€ 12,50Costs for use electricity per day€ 2Prices cabin or bungalow per week€ 140-210

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Children

Playground

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)266

Route description

Nearest cityMaastricht (25 km), Luik (37 km), Aken (35 km)Nearest villageRemersdaal