1. Belgium
  2. Brabant
  3. Neerlinter (Linter)
  4. Minicamping B&B Leeuwerikenveld
image

Minicamping B&B Leeuwerikenveld

Location and atmosphere

Aan de rand van een kleine gemeenschap in het Hageland, waar wijnranken aangeplant zijn op de zuidelijke hellingen van dit heuvelachtige gebied, bieden uw gastvrouw Nicole en gastheer Jos u een aangenaam verblijf in hun pand uit 1887 of op hun prachtige trekkersveld in de tuin met eendenvijver. Het trekkersveld biedt een rustige nacht, een douche en een daggerecht uit de familiekeuken.

Facillities

’s Ochtends is er een ontbijtformule en op aanvraag is een snelle was mogelijk. In de buurt ligt een menroute voor trekkers te paard en paardenliefhebbers kunnen een kleine paddock afspannen op de weide met elektriciteitsaansluiting. De B&B biedt plaats aan 29 gasten met kamers voor twee tot vier personen, een loftkamer voor acht personen en een studio voor zes personen. De kamers delen de douchefaciliteiten. De gasten hebben de beschikking over een gastenkamer om televisie te kijken of een spelletje te doen. Daarnaast kunt u in de schop, de plaatselijke benaming van een open bergplaats van kleine werktuigen, genieten van een glas streekwijn of bier bij het open haardvuur. De schop kan ook gehuurd worden als vergaderruimte voor groepen tot 16 personen. Het ontbijt wordt afhankelijk van het weer in de tuin of in de serre geserveerd.

Surroundings and activities

Leeuwerikenveld is als een fietsvriendelijk logies erkend door Vlaanderen met onder andere de fietsroutes Paul Benjaminse en Vrienden van Sint Jacob in de buurt. Er zijn in de directe omgeving een aantal wijnboerderijen te bezoeken met natuurlijk een proeverij. In het suikermuseum in Tienen (9 km) krijgt u een goed beeld van de vroegere suikerindustrie in deze streek. U kunt meer leren over de productie van het bekende witbier in het plaatsje Hoegaarden (12 km), of een bezoek brengen aan het oranjestadje Diest (17 km). Zoutleeuw met stadhuis, lakenhal en Sint-Leonarduskerk is een bron van informatie over het rijke verleden van de streek. En een bezoek aan Leuven (25 km) mag u niet missen.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 30-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons29Number of rooms8Price single room per night55Price double room per night€ 90 Price includes breakfast

Normal camping

Total number of pitches10-15Number of tent pitches15prices per person€ 5Price tent per night€ 5Price caravan/camper per night€ 7,50Costs for use electricity per day€ 3Price carparking€ 0

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Horseriding

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)40

Route description

Nearest cityTienen (7 km)Nearest villageOplinter