1. Belgium
  2. Brabant
  3. Ternat
  4. Hoeve Aarde Oase
image

Hoeve Aarde Oase

Location and atmosphere

Hoeve Aarde Oase is een kleinschalige, ecologische camping in het hart van het Pajottenland in Vlaams-Brabant op circa 20 kilometer westelijk van Brussel. De camping ligt aan het einde van een lange, doodlopende grindweg aan de rand van het Liedekerkebos in een natuurgebied. De boerderij is eigenlijk de uitgebreide versie van de toenmalige boswachterswoning en er worden nu schapen en kippen gehouden. Er is een biologische groententuin en er staan wat fruitbomen. Ons domein richt zich op mensen die zich willen verbinden met de natuur, met respect en verantwoordelijkheid voor zichzelf, voor anderen en voor al wat groeit en bloeit.

Facillities

Op de kampeerweide is ruimte voor 20 gasten of een groep tot circa 35 personen. Er staat een caravan te huur. Op het terrein is milieuvriendelijk sanitair met badkamer, douche en wastafel, drie droogtoiletten, een spoeltoilet en twee buitendouches. Verder vindt u er vuurschalen, waarvoor u houtmanden kunt kopen, hangmatten, een kwart open uilenschuur om in te schuilen bij slecht weer, een keukentje met drie koelkasten en een pop-up keuken en een sauna. Tijdens uw verblijf kunt u, indien gewenst, deelnemen aan diverse workshops of meeklussen op de boerderij. Raadpleeg de website www.aarde-oase.com voor een gedetailleerd programma en de spelregels van uw verblijf hier.

Surroundings and activities

Het Pajottenland staat op de nominatie uitgeroepen te worden tot landschapspark, het Boerenlandschap Pajottenland (2023). Het is een lichtglooiende, tamelijk dunbevolkte strook land tussen de verstedelijkte gebieden Brussel en Aalst. Het is een lappendeken van kleine stukjes bos en agrarisch gebied. Er worden vooral granen verbouwd. De verbouw van oude graansoorten en de herintroductie van hop wordt gestimuleerd. De hop wordt uiteraard verwerkt in de karakteristieke, lokale speciaalbieren Geuze, Lambiek en Faro. Het aangrenzende Liedekerkebos vormt samen met het Hertigembos een Natura-2000 gebied en is deels toegankelijk voor wandelaars. In het midden van het bos ligt een speeltuin en u kunt er aan geocaching doen. Het Pajottenland is rijkelijk voorzien van wandel- en fietsroutes. Er zijn kastelen en molens te bezichtigen en de cultuursteden Brussel en Gent (43 km) liggen vlakbij. Aan Camping Aarde Oase is een toeristisch info-standje met folders en kaarten.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English

Group accommodation

Number of persons35

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches8Number of tent pitches6prices per person€ 15Costs for use electricity per day€ 5Caravan rental price per week€ 300

Food

Sales of own produceBreakfast€ 15 per persoonDistance to supermarket2 km Distance to ecological food store2 km (biologische en verpakkingsvrije natuurwinkel Ohne in Sint-Katherina-Lombeek (Ternat), Kerkstraat 16)Distance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Health resort

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityBrussel/Bruxelles (25 km)Nearest villageTernat (2 km), Liedekerke (8 km), Denderleeuw (11 km), Affligem (11 km)