1. Austria
  2. Kärnten
  3. Millstatt
  4. Alexanderhütte
image

Alexanderhütte

Location and atmosphere

De hoog boven de Millstatter See gelegen Alexanderhütte is een authentiek, gemoedelijk bergpension dat dateert uit 1914. Het is meermaals gerenoveerd en nu aangepast aan de woonwensen van vandaag de dag. Een typische omgeving voor liefhebbers van lange bergwandelingen en de vrije natuur. De lucht is zuiver en het uitzicht op het dal en het meer ronduit adembenemend. Het huis wordt verwarmd door middel van houtspaanders en het kraanwater via zonnepanelen. De boerderij zelf is zomer en winter in bedrijf en heeft kippen, paarden, koeien en varkens, maar is vooral gericht op het maken van diverse soorten kaas.

Facillities

Er zijn acht gezellige kamers met houten meubels en balkon voor maximaal 23 personen op basis van logies met ontbijt. De Alexanderhütte en de Sennerei zijn de hele zomer geopend, in de winter is alleen verblijf op basis van zelfverzorging mogelijk. Het klimaat is zo zuiver dat het hier voor mensen met een huisstofallergie goed toeven is. Voor de kinderen is er een plek om te spelen, het is er rustig en veilig zonder autoverkeer. Ze mogen ook meehelpen op de boerderij. De familie Glabischnig drijft ook het iets lager gelegen restaurant Gasthof zur Schönen Aussicht. De maaltijden zijn er 100% biologisch en de ingrediënten komen van het boerenbedrijf van Franz en Uschi, dat al 30 jaar biologisch-dynamisch werkt. Het Gasthof biedt ook nog een comfortabel vakantieappartement voor twee personen.

Surroundings and activities

U zit midden in het wandelparadijs en Biosphärepark de Nockberge en u kunt van hieruit een rondwandeling maken langs de omliggende hutten tot bij het Gasthof. In Millstatt is van alles te bekijken: het Benedictinerstift, het bergbouwmuseum of het visserijmuseum. Er is ook een overdekt zwembad. U kunt naar Wildpark Feld am See of naar de Brunnach Höhenbahn. Rond het meer loopt een prachtig, nieuw aangelegd fietspad en er zijn diverse zwemstrandjes. Op het meer komt elke watersporter aan zijn trekken, er zijn bootjes te huur of u kunt een zeiltochtje maken. In de omgeving is een tennisbaan, een manege, een klimwand en u kunt een fiets huren voor het verkennen van de wijdere omgeving.

General information

Opening times accommodation22-05 t/m 10-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons23Number of rooms8Price single room per night25Price double room per night€ 50 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produceBreakfastLunchDinner

Facilities

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1800

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Arable farming, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest citySpittal an der DrauNearest villageMillstatt