1. Austria
  2. Kärnten
  3. Liesing
  4. Jöhrerhof
image

Jöhrerhof

Location and atmosphere

Jöhrerhof ligt op een zonnige heuvel in het Lesachtal, nog net in Karinthië, maar niet ver van Oost-Tirol en de Italiaanse grens. De lucht is hier puur en de natuur onbedorven, een heerlijke plek voor bergwandelaars: vanuit het huis kijkt u direct uit op de Kärnische Hauptkam. Het bedrijf van Hans en Andrea is biologisch-dynamisch, voornamelijk gericht op veeteelt. Het huis wordt verwarmd met hout uit eigen bosgebied, het afvalwater wordt gezuiverd en er is een eigen waterbron. Hans is niet alleen boer, hij speelt ook mee in de plaatselijke harmonie als blazer.

Facillities

Er zijn twee appartementen van elk 55 m2 met balkon, keuken, badkamer met douche en toilet. Ze hebben een grote woonkamer met twee slaapplaatsen en een aparte slaapkamer voor twee personen. Hier kan eventueel een kinderbed bijgezet worden. Verder zijn er nog twee tweepersoonskamers met eigen douche. Bij dit logies kunt u op verzoek ook ontbijt krijgen. Er zijn allerlei zelfgemaakte producten te koop, zoals brood, melk, schapenkaas en eieren, maar ook natuurlijke crème en door Andrea gemaakte steppdecken. Voor de kinderen is er een mooie speelplek met een huisje en er zijn allerlei dieren om te aaien. Er kan worden meegeholpen op de boerderij. Er zijn fietsen te huur, maar het gebied leent zich voor alles om te wandelen.

Surroundings and activities

Het dorpsplein in Liesing is een bezoekje waard: het wordt tot de mooiere van Karinthië gerekend. En van hieruit kunt u meteen een prachtige wandeling naar de Steineckenalm maken. Ook kunt u in de omgeving paardrijden of tennissen. Voor cultuur en vertier kunt u naar Lienz rijden, waar Schloss Bruck en het museum een bezichtiging waard zijn. Maar ook een dagtrip naar de grillige kalksteenformaties van de Lienzer Dolomieten is niet ver.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 320 per unitPrice largest unit per week€ 378 per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 5Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1250

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Stock breeding

Route description

Nearest cityLienzNearest villageLiesing