1. Austria
  2. Steiermark
  3. Ranten
  4. Ferienhaus Gstoderblick
image

Ferienhaus Gstoderblick

Location and atmosphere

Op de grens van Steiermark en de Salzburger Lungau, ligt Gstoderblick op 1250 meter hoogte. Heerlijk afgelegen in ongerepte natuur en omgeven door weilanden en bossen aan de voet van de berg Gstoder. Dit is een gebied met veel zonnedagen en een mild klimaat, een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het huis is omgeven door een grote tuin met een schitterend panoramisch uitzicht. Op 100 meter afstand is een hertenkamp waar men in elk jaargetijde de dieren kan zien. Voor de kinderen is er een kleine kinderboerderij met konijnen, katten en vogels.

Facillities

De vakantiewoning is gloednieuw en pas in 2008 in gebruik genomen. Er zijn twee slaapkamers, een badkamer en een grote woonkeuken met satelliet-televisie, internet toegang, video en cd-speler. Voor de kinderen is er een speeltuin en verder alle ruimte om lekker te ravotten. Op afspraak begeleidt de familie Steiner u graag op een wandeling naar de top van de Gstoder op 2410 meter hoogte, een niet al te moeilijke klim die voor de hele familie geschikt is. In een van de vele berghutten worden de wandelaars onthaalt op een stevige lunch.

Surroundings and activities

De Lungau is een geïsoleerd liggende, door hoge bergketens omsloten hoogvlakte die vooral populair is vanwege het zeer uitgebreide en gevarieerde wandelnetwerk. Voor wintersporters zijn er op een half uur rijden de Lungauer en Kreischberger skiliften en gondels. Het is een kleinschalig skigebied met dertig kilometer aan afdalingen op een hoogte variërend van 800 tot 2100 meter met voor iedereen een passende piste. Bezoekers kunnen in het Middeleeuwse stadje Murau de couleur locale opsnuiven en genieten van de regionale specialiteiten.

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Prices on request

Food

Sales of own produce

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1200

Route description

Nearest cityMurauNearest villageRanten