1. Austria
  2. Vorarlberg
  3. Fontanella
  4. Biohütte Fontanella
image

Biohütte Fontanella

Location and atmosphere

De Biohütte Fontanella is onderdeel van de biologisch-dynamische boerderij van Klaus. Het ligt boven het schilderachtige Walsertal op 1300 meter hoogte. Er worden volgens de principes van de Arche Austria bedreigde dierrassen gehouden: zoals yaks, Tiroler runderen, Turopolje varkens, een oud schapenras, IJslandse pony’s en kippen. De melk wordt verwerkt tot de inmiddels herhaaldelijk met medailles onderscheiden kaas.

Facillities

U kunt hier kiezen uit twee vakantiehuizen: het Biohaus is gloednieuw en helemaal opgetrokken uit grenen en leem volgens ecologische bouwrichtlijnen. Het biedt onderdak aan 14 personen. Er zijn twee badkamers en een sauna. De keuken biedt alle comfort en is voorzien van open haard. In de Biohütte kunnen ook 14 personen slapen. De faciliteiten zijn verder dezelfde, maar is voorzien van een gezellige tegelkachel in de woonkamer. Tenslotte is er nog een appartement voor 4 personen. De accommodaties zijn het gehele jaar met de auto bereikbaar. Gasten kunnen de zelfgemaakte kaas, boter, boerenworsten en het lichtgerookte yakvlees kopen. In het hoger gelegen zomerkwartier van de dieren, op een afstand van 45 minuten lopen, kan men van dichtbij zien hoe de kaas gemaakt wordt.

Surroundings and activities

Vanaf de boerderij zijn zomers talloze wandelingen mogelijk. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de wandelaarsbus, waardoor u een wat ruimere actieradius heeft. Verder zijn er enkele Bergbahnen die het goed gemarkeerde wandelparadijs verder voor u ontsluiten. In de winter is er de gratis skibus waarmee alle familievriendelijke skigebieden als Damüls, Faschina en Sonntagstein makkelijk te bereiken zijn. Voor cultuur en goede restaurants daalt u af naar het stadje Bludenz.

Selfcatering housingunit

Number of persons32Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1300

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityBludenzNearest villageFontanella