1. Austria
  2. Tirol
  3. Pill-Schwaz
  4. Naturhotel Grafenast
image

Naturhotel Grafenast

Location and atmosphere

Hoog boven het Inntal op 1300 meter, op misschien wel het mooiste stukje Tirol, ligt het 100 jaar oude natuurhotel Grafenast. De lange klim er naar toe wordt beloond met spectaculaire vergezichten. Hansjörg en Marianne nodigen u van harte uit voor een ontspannen vakantie met de volgende ingrediënten: natuurbelevenis, hoogwaardige cultuur, wellness-verwennerij en seminars en workshops. Het uit berghout opgetrokken gebouw en de natuurlijke bouwmaterialen garanderen een gezonde atmosfeer. Duurzaamheid proeft u uit de biologische menukaart, voelt u aan de warmte die de houtsnipperinstallatie en de zonnecellen genereren. Dit is vakantie voor natuurliefhebbers, rustzoekers en lekkerbekken.

Facillities

Alle 22 kamers zijn verschillend ingericht. Sommige hebben een panoramablik vanuit de jacuzzi! Andere beschikken over een privé-sauna! Kenmerkend voor het hele hotel is de combinatie van traditionele Tiroler architectuur en vormgeving met modern comfort. Het wellness-aanbod varieert van sauna, massages met Tiroler steenolie, cosmetica-behandelingen en baden in aangenaam verwarmd water. Er is een ruime keuze uit workshops: van burnout-coaching en wandelweken tot dansen, beeldhouwen en gezamenlijk koken met regionale producten en naar de gezondheidsopvattingen van de tijdgeest. In de zomer is kinderoppas beschikbaar als u er eens zonder de kids op uit wilt.

Surroundings and activities

Direct bij de deur begint de actieve vakantie: wandelen en moutainbiken op alle niveaus. Voor rugzak, lunch en wandelstokken wordt gezorgd. Een drieduizender beklimmen kan indien gewenst onder begeleiding van een gids. In de winter begint het sneeuwplezier voor de deur: een feest voor kinderen is natuurlijk het rodelen of de eerste pogingen op de ski’s. Er zijn ook uitstekende langlaufmogelijkheden Het familievriendelijke skigebied Kellerjoch, waar tot op heden rijen voor de liften een onbekend verschijnsel zijn, ligt vlakbij. De pistes reiken tot het Zillertal. Het stadje Schwaz biedt gemoedelijk apres-skivertier. In het plaatsje Wattens kunt u een bezoek brengen aan de Swarovski Kristallwelten. Een avontuurlijke tocht door de Wolfsklamm-kloof is voor sportievelingen een regelrechte aanrader. Een grote stad als Innsbruck vindt u 40 kilometer verderop.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Lodging

Number of persons40Number of rooms22Price single room per night72,75-172Price double room per night€ 72,75-175 Price includes breakfastHalf board included

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfast€ 15Dinner€ 15Distance to supermarket10 km

Facilities

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1300

Route description

Nearest citySchwazNearest villagePill