1. Austria
  2. Salzburg
  3. Leogang
  4. Matzhof
image

Matzhof

Location and atmosphere

De familie Mitterlechner nodigt u uit om op de Matzhof, in het hart van het Salzburger land, van een vakantie in de ongerepte natuur te genieten. De regio Saalfeld-Leogang is een oase van rust waar natuur, cultuur en culinaire geneugten voor ontspanning zorgen. Duik in de verhalen van de bergbewoners en beleef de traditierijke cultuur van de Alpen. Op de boerderij maken de gasten het boerenleven in al zijn variatie mee. De kinderen mogen meehelpen in de stallen bij het voederen en verzorgen van de koeien, kalfjes, paarden, pony’s en geiten. Ook de katten en konijnen verheugen zich op een knuffel van uw kroost.

Facillities

Er worden drie royale en splinternieuwe woningen voorzien van alle comfort verhuurd. Bijzonder is dat de kamers van de appartementen, afhankelijk van de grootte van het vakantiegezelschap, samen te voegen zijn tot een groepsaccommodatie voor 20 personen. Ideaal voor een wintersportgezelschap. In de winter worden tochten met de paardenkoets door het Schwarzletal georganiseerd en kunt u culinair genieten in een rustieke hut met regionaal vermaak. De skibus stopt direct voor de deur en de loipes van Saalfeld gaan langs het huis.

Surroundings and activities

De 60 liften van het skigebied Hinterglemm zijn binnen vijf minuten bereikbaar. In de zomer brengen de liften u naar hoger gelegen wandelgebieden langs de talloze berghutten. De boerderij is vertrekpunt van fietspaden. Als u van wandelen, rafting, canyoning en paardrijden houdt, dan zit u in Leogang goed. U vindt in het Leoganger Steinberger-gebied maar liefst 400 kilometer aan wandelnetwerk, waaronder natuurleerroutes. Indien gewenst kunt u de paden met gids afleggen. Breng zeker een bezoek aan de Krimmler-watervallen, die met 380 meter verval de hoogste van Europa zijn. Voor wat rustiger watervertier gaat u naar het meer van Zell.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Selfcatering housingunit

Number of persons20Number of holiday units3Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)850

Farm production

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest citySaalfeldenNearest villageLeogang