1. Austria
  2. Oberösterreich
  3. Scharnstein
  4. Roithhof
image

Roithhof

Location and atmosphere

Op bioboerderij Roithhof in het Almtal, Oberösterreich, leven en werken drie generaties Sieberer. De boerderij ligt op een zonnige en rustige plek, temidden van bos en weilanden, aan de voet van het Totes Gebirge. Familie Sieberer houdt er schapen en enkele koeien, om de gasten van verse melk te kunnen voorzien, en heeft vier knusse, met veel hout ingerichte vakantiewoningen. De boerderij is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Facillities

U heeft hier ook de mogelijkheid om op basis van logies en ontbijt te overnachten. U krijgt dan een heerlijk bio-ontbijt met producten van de boerderij. De vakantiewoningen zijn deels voorzien van balkon, televisie en radio. U kunt gebruik maken van de broodjesservice en van een wasmachine. Beddengoed en handdoeken zijn tot uw beschikking. Een knusse Bauernstube en een kinderspeelkamer mogen door alle gasten gebruikt worden. Rondom de boerderij is er voor u en de kinderen van alles te doen, dieren voeren, fietsen, tafeltennissen, en zelfs paardrijlessen volgen.

Surroundings and activities

Direct vanaf de boerderij beginnen de wandelpaden. In het voorjaar zult u betoverd worden door velden vol narcissen. In de winter kan er volop gelanglauft worden. Skigebied Kasberg (7 km) geldt als zeer kindvriendelijk. In Scharnstein (5 km) kunt u in het Schloss het Kriminal- en Gendarmeriemuseum bezoeken. U mag een bezoek aan het Cumberland Wildpark te Grünau (12 km), een natuurpark voor met uitsterven bedreigde diersoorten, niet overslaan. In dit prachtige gebied, waar de beroemde Nobelprijswinnaar Konrad Lorenz zijn onderzoek naar ganzen deed, ziet u met wat geluk inheemse dieren als wolven, lynxen, herten en steenarenden. Uit het prachtige stadje Gmunden (20 km) komt wereldberoemd keramiek.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons5Number of rooms3Price single room per night28Price double room per night€ 50 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 420 per unitPrice largest unit per week€ 525 per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 6Distance to supermarket4 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityGmundenNearest villageScharnstein