Dat is nieuw!

Nieuwsberichten en mededelingen

 

 Nieuwsbericht van augustus 2018 

 

In verband met het instorten van de Ponte Morandi langs de Autostrada A10 in de stad Genua, Italië is het raadzaam om Genua zoveel mogelijk te omzeilen. Reizigers op weg naar accommodaties ten westen van Genua worden geadviseerd om vanaf Milaan via de A7 en de A26 naar het zuiden te reizen richting Savona. Reizigers naar accommodaties ten oosten van Genua en verder naar het zuiden (Toscane) wordt geadviseerd om vanaf Milaan de A1 richting Piacenza, Parma en/of La Spezia aan te houden. Verder is Genua uitstekend met het openbaar vervoer bereikbaar.

 

Nieuwsbericht van maart 2017

 

Wij hebben de paperback-edities van Groene Vakantiegids afgeprijsd van € 15,95 naar € 9,95 exclusief verzendkosten. De gidsen zijn inmiddels verouderd, maar in combinatie met de informatie op www.groenevakantiegids.nl nog goed te gebruiken. De publicatie van papieren gidsen is sinds 2014 gestopt. Wij concentreren ons op de verdere ontwikkeling van de website en de webapp. 

 

Nieuwsbericht van januari 2017

 

Groene Vakantiegids is nu ook actief in Montenegro.

 

Nieuwsbericht van 23 oktober 2015

 

Congres Natuurlijk Ondernemen, 9 oktober 2015

 

Door zich te onderscheiden, samen te werken en te innoveren kan de recreatieondernemer overleven in de huidige, verzadigde markt. Dit is de belangrijkste conclusie van het Congres Natuurlijk Ondernemen, dat op vrijdag 9 oktober, de dag van de Duurzaamheid, plaatsvond.

 

Op het congres was een interessante mix aan organisaties uit of gelieerd aan de (verblijfs-) recreatiesector aanwezig. Zowel ondernemers, overheden, terreinbeheerders, adviesbureaus en marketingorganisaties wisselden met elkaar van gedachten over de hoofdvraag van het congres: Hoe ziet voor u de (duurzame) verblijfsrecreatie in de toekomst eruit?

 

Professor Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde, hield de deelnemers in zijn keynote-presentatie een spiegel voor: ‘De wereld verandert en u moet mee veranderen. Mobiliseer friskijkers en dwarsdenkers uit de sector. Ga reflecteren (zijn wij nog wel nodig?). Stop met doorhollen, maar ga nadenken.’

 

In veertien sessies met gedreven sprekers uit de recreatiebranche, het onderwijs, de overheid en de culturele sector gingen de deelnemers dieper in op diverse vraagstukken. Bijvoorbeeld: Hoe kan er ecologische meerwaarde worden gegeven aan een locatie? Waar kan een ondernemer ondersteuning vinden voor innovatie- of investeringsplannen? Is het mogelijk dat verblijfsrecreatie in de natuur positief uitpakt voor de natuur?

 

Door de gevarieerde achtergrond van de deelnemers kwamen er interessante uitkomsten uit de discussies. In het algemeen kwamen identiteit, profilering, verbinding en samenwerking naar voren als beste overlevingsstrategieën voor een recreatieonderneming. Daarnaast kregen de deelnemers een paar duidelijke boodschappen mee: de natuur is uw belangrijkste kapitaal en zou een bron moeten zijn van economische en maatschappelijke ontwikkeling; weet wat uw verhaal is en vertel het! Erfgoed is erg belangrijk bij het zoeken naar die identiteit en dat verhaal. En als laatste: samenwerken binnen en buiten de branche wordt heel belangrijk in de toekomst.

 

We houden u via deze nieuwsbrief op de hoogte als er een vervolgsessie wordt gepland. Heeft u nog een onderwerp waar u verder op door wilt gaan? Geef het gerust aan ons door.

 

Nieuwsbericht van 14 juli 2015

 

Mobiele app van De Groene Vakantiegids gelanceerd

 

De mobiele app van De Groene Vakantiegids toont u alle circa 1500 accommodaties in de 28 landen die bij ons zijn aangesloten. U hoeft dus niet meer altijd thuis achter de computer te zitten om uw duurzame, groene vakantie invulling te geven, maar kunt op elke willekeurige plek met toegang tot het internet aan de slag met uw smartphone of tablet.

 

De app beschikt in grote lijnen over dezelfde functies als onze website. U kunt zoeken per land en regio, u kunt uw zoekactie starten vanaf Google Maps en u kunt een zoekfilter inschakelen voor het type accommodatie waar u uw vakantie wenst door te brengen. Als u een accommodatie heeft gevonden, kunt u daarvan alle informatie inzien, zoals beschrijvingen, activiteiten, foto’s, locatie op de kaart en de route er naar toe. De app heeft een bescheiden informatiepagina over De Groene Vakantiegids, maar u kunt vanaf de app uiteraard doorsurfen naar onze website www.groenevakantiegids.nl. 

 

De mobiele app kan ook behulpzaam zijn 'in het veld'. Als uw GPS van uw apparatuur kan worden uitgelezen, is het mogelijk dat u de dichtstbijzijnde accommodaties rondom die specifieke positie, waar u zich op dat moment bevindt, kunt zien. U bent dan nog een klik verwijderd van contact met en reservering bij die accommodaties. Wij wensen u veel gebruiksplezier van deze nieuwe dienst en houden ons aanbevolen voor al uw opmerkingen om het gebruiksgemak ervan te verbeteren!

 

Nieuwsbericht van 31 mei 2015

 

Bulgaarse studenten op duurzame toer

 

Een groep van 30 Bulgaarse studenten van drie verschillende toeristische opleidingen in hun thuisland reisde enkele weken geleden door Gelderland. Doel van de trip was om hen kennis te laten maken met duurzaam toerisme in de natuur en de agrarische sector en te laten zien hoe je op die manier kunt investeren in de lokale economie en regionale ontwikkeling. Tegelijkertijd was een groep van 30 Bulgaarse studenten met hetzelfde doel onderweg in Frankrijk.

 

De rondreis die de studenten maakten is mogelijk gemaakt dankzij het Erasmus+ onderwijsprogramma van de Europese Unie. ECEAT heeft het programma samengesteld en de studenten verbleven op enkele bij Groene Vakantiegids aangesloten accommodaties: QKLQ en De Bosbeek van het NIVON.

 

Het programma werd verder ingevuld door Free Nature, Ark, IVN en de toeristische sectie van de Vakschool Rijn en Ijssel. Het beoogde resultaat van de rondreis zou moeten zijn dat de studenten in Bulgarije dergelijke initiatieven ontplooien en stimuleren. Hierdoor kunnen kwetsbare natuurgebieden en oude cultuurlandschappen in Bulgarije behouden blijven en beter beschermd worden.

 

Een uitgebreid artikel van deze rondreis vindt u van de hand van Job van der Meer in De Gelderlander van maandag 27 april 2015.

 

Nieuwsbericht van 30 januari 2015 

 

Wij staan op de Fiets- en Wandelrai op stand 1.F30B/C samen met Careel Tranisu, een bij Groene Vakantiegids aangesloten accommodatie uit Roemenië. 

 

Nieuwsbericht van 23 oktober 2014

 

Sinds oktober 2014 is Groene Vakantiegids ook actief in Griekenland en Denemarken.

 

Nieuwsbericht van 7 juli 2014

 

Onze nieuwe website is per 7 juli 2014 te bezoeken.