Meewerken op de boerderij

Op een aantal Groene Vakantiegids-accommodaties kunt u meehelpen bij de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij. Het aanbod van werk is divers en kan variëren van het helpen verzorgen van dieren, bij de oogst tot het restaureren van oude schuren en omheiningen of het ondersteunen van het gastenverblijf. Bent u geïnteresseerd in werken, vrijwillig of tegen kost en inwoning, bij een van onze accommodaties: zoekt u dan onder 'uitgebreid zoeken' naar de accommodaties die dit aanbieden.

 

WWOOF

Via de organisatie World Wide Opportunities on Organic Farms kunt u in ruil voor kost en inwoning, werken bij biologische boerenbedrijven. Deze internationale organisatie streeft er naar de ontwikkeling van biologische landbouw te stimuleren, mensen in direct contact te brengen met biologische productiemethoden en geïnteresseerden in biologische landbouw samen te brengen. Via WWOOF-Independents, kunt u lijsten opvragen van aangesloten boerderijen.

 

wwoof1

 

Zie: www.wwoof.net

 

Work Away

Een ander initiatief dat bemiddeld bij vrijwilligerswerk is Work Away. Hier kunt u naast boerderij-werkzaamheden ook terecht voor andere vormen van vrijwilligerswerk.

 

work_away_1

 

Zie: www.workaway.info