Route naar uw bestemming

Openbaar vervoer
De verbindingen met het openbaar vervoer zijn relatief beperkt, door ons gecontroleerd en in de tekst weergegeven. Het blijft echter aan te bevelen de diverse websites van het openbaar vervoer te raadplegen op internet: een zeer uitgebreide voor Nederland is bijvoorbeeld http://9292.nl/, maar ook de ANWB-routeplanner Europa, http://route.anwb.nl/routeplanner/ geeft u hierover informatie. Voor internationaal treinverkeer is www.bahn.de aan te raden.

Bij de routebeschrijvingen naar de diverse accommodaties vindt u hierover soms nog meer tips en suggesties. Veel accommodaties bieden overigens vanaf vooraf afgesproken lokaties, zoals treinstations of bushaltes, een afhaal- en brengservice, waarvoor soms wel kosten berekend worden.

 

Eigen vervoer

Stelt u zich er op in dat de adressen soms niet gemakkelijk te vinden zijn. Ze bevinden zich nogal eens op afgelegen plekken: in gehuchten, midden in het veld of in natuurgebieden. Bij elke accommodatie is daarom naast de GPS-coördinaten, een beknopte, maar zo duidelijk mogelijke routebeschrijving gegeven, meestal met als vertrekpunt de dichtstbijzijnde grotere plaats of de belangrijkste snelwegafslag. Omdat met name de laatste stukjes route naar uw accommodatie over moeilijker begaanbare trajecten cq. onverharde wegen kunnen gaan, is het van belang om aanwijzingen in de routebeschrijvingen op te volgen om ongemakken te voorkomen. Bij de accommodatiebeschrijving op deze website kunt u met behulp van Google map it de exacte plaatsbepaling van een accommodatie vinden. Bij de beschrijving zijn ook de coördinaten vermeld die u kunt gebruiken in combinatie met uw eigen navigatie-instrumenten.

Voor gedetailleerde kaarten kunt u terecht bij de gespecialiseerde kaarten- en reisboekhandels. Ook kunt u routeplanners raadplegen op het internet, zoals de hierboven reeds genoemde ANWB-routeplanner Europa.