1. Portugal
  2. Norte
  3. Gondesende (Bragança)
  4. Cepo Verde Turismo de Natureza
image

Cepo Verde Turismo de Natureza

Location and atmosphere

Deze rustige familiecamping ligt aan de zuidflank van het Parque Natural de Montesinho. Het park is opgericht in 1979 en beslaat zo’n 75000 hectare heuvelachtig terrein. Daarmee is het een van de grootste parken van Portugal. Het is een dunbevolkt gebied met 9000 inwoners die vooral in de landbouw actief zijn. Het gebied is dichtbebost met kastanje, eik en kers. De hoogtepunten van het park zijn de granietmassieven Serra de Coroa in het westen en de Serra Montesinho in het oosten, die met 1486 meter ook het hoogste punt van het gebergte is. De geïsoleerde ligging in het desolate landschap van de oude provincie Tras-os-Montes e Alte Douro en het extreme klimaat met temperaturen variërend van beneden -10°C tot ver boven de 40°C maken het uitdagend. De locatie van de camping bevat sporen van een oude Romeinse nederzetting waarnaar onderzoek wordt gedaan.

Facillities

U kunt hier kamperen of gebruikmaken van een van de bungalows op het terrein. Water wordt verkregen uit de eigen waterbron en elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen. Er is een gloednieuw toiletgebouw opgetrokken. Er is ook een restaurant bij dat enkele specialiteiten van de streek serveert zoals repolgas, fondu mirandesa, feijoda à transmontana, caldo verde, desserts en eigengebakken taarten met honing, walnoten en rijstpudding. U heeft al een driegangenmenu met drankjes vanaf € 15,-. Het restaurant is elke dag geopend maar u moet wel reserveren, want het heeft maar 35 plekjes en is tamelijk populair. U kunt meehelpen op de accommodatie tijdens de kersenoogst (juni/juli) en op de camping wordt honing verkocht.

Surroundings and activities

Montesinho ligt bezaaid met gemarkeerde wandelpaden en die voeren u niet alleen langs een overdaad aan flora en fauna, maar laten ook een rijk cultureel verleden zien. Een onvervalste natuurtocht gaat langs Guadramil en de grens met Spanje, diep het gebergte in. Hier is de kans om wolven te spotten het grootst, maar niet gegarandeerd: het zijn immers uiterst schuwe dieren die pas tegen de schemering actief worden. Andere wandelingen leiden langs Neolithische grotten, oude kalkovens, eeuwenoude molens en over Romeinse wegen en bruggen. U bezoekt traditionele, bijna onaangetaste dorpjes als Dine, Moimenta, Montesinho, Quintanilla of Cova da Lua. Onderweg zijn er prima plaatsen om verkoeling te vinden en er is altijd wel een traditioneel barretje te vinden voor een versnapering.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-03 t/m 31-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Portuguese, English

Lodging

Number of persons9Number of rooms5Price single room per night30Price double room per night€ 35 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units6Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 280 per unitPrice largest unit per week€ 315 per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches45Number of tent pitches25prices per person€ 3,85Price tent per night€ 3,60Price caravan/camper per night€ 4,25Costs for use electricity per day€ 2Tent rental price per week€ 56Prices cabin or bungalow per week€ 280Price carparking€ 2,40

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket8 kmDistance to restaurants8 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Highchair

Cot

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)810

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityBragançaNearest villageVinhais