1. Portugal
  2. Norte
  3. Fafe (Braga)
  4. Casa das Paredes
image

Casa das Paredes

Location and atmosphere

Casa das Paredes is een landhuis uit de 17e eeuw in de provincie Minho en het is de perfecte bestemming voor wie van rust, vrijheid en statig cultureel-historisch erfgoed houdt. Het is opgenomen in de keten van Solares de Portugal: een historisch patrimonium, meest nog in eigendom van oude families, van oude, traditionele huizen, landgoederen en boerderijen, symbolen van het roemrijke verleden van Portugal en haar cultuur. Het huis is omringd door prachtige tuinen met eeuwenoude bomen en granieten waterreservoirs met stromend water. Het is een fris en aangenaam park met golvende grasvelden en een riant zwembad. Kinderen kunnen zich uitleven in een moderne speeltuin.

Facillities

Het prachtige antieke landhuis is in 1989 geheel in oude luister gerenoveerd maar wel voorzien van centrale verwarming, want het kan hier soms behoorlijk koud zijn. Vanaf dat moment was het ook geopend voor publiek. Er zijn acht kamers, alle met badkamer en authentieke inbouwkasten en verspreid liggen diverse woonkamers met open haard, een eetkamer, een grote spelletjeskamer met biljart, tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel. Op het terrein liggen nog drie cottages, die voorheen dienst deden als huisjes voor het personeel, maar nu ook verhuurd worden.

Surroundings and activities

Casa das Paredes ligt op tien kilometer van de bakermat van de Portugese geschiedenis, Guimarães. Er loopt een prachtige Pista de Cicloturismo tussen beide steden. Ook de historische steden Braga, Viana en Porto zijn goed te bereiken. Liefhebbers van natuurschoon komen aan hun trekken bij het nabijgelegen stuwmeer Barragem da Queimadela (5 km), waar u ook watersporten kunt beoefenen of u gaat naar het natuurpark van Peneda-Gerês, dat zich uitstekend leent voor het maken van lange wandeltochten.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Portuguese

Lodging

Number of persons16Number of rooms8Price single room per night70Price double room per night€ 80 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons14-17Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 560 per unitPrice largest unit per week€ 1800 per unit

Group accommodation

Number of persons10Number of rooms5Price double room per night€ 70 Price includes breakfast

Food

BreakfastDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Health resort

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)200

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Arable farming

Route description

Nearest cityGuimarãesNearest villageFafe