1. Portugal
  2. Centro
  3. Vila Nova de Oliveirinha
  4. Camper en Caravan Park Tapadinho
image

Camper en Caravan Park Tapadinho

Location and atmosphere

Camper en Caravan Park Tapadinho is een kleine, rustige camping in Midden-Portugal. Het bevindt zich op een landgoed (quinta) net buiten het dorpje Vila Nova de Oliveirinha. De camping heeft zonnige terrassen met olijfbomen. Er is een pijnboombos met grote rotspartijen en een moestuin. Op deze hondvriendelijke camping mogen zij vrij lopen onder het toeziend oog van hun baasje. Vanaf de camping wandelt u zo de bossen in of naar het dal met een riviertje.

Facillities

De camping is goed bereikbaar voor campers en caravans. De 15 plaatsen zijn ruim en vrij te kiezen. Er zijn elektra-aansluitingen, watertappunten en een camper verzorgingsplaats. Er is een nieuw sanitairgebouw met ruime verwarmde douches en een wasmachine. U wordt vriendelijk verzocht geen chemische middelen in de toiletcassette te doen, maar wat afwasmiddel en azijn. Er is gratis wifi op de hele camping en dagelijks komt de bakker verse broodjes brengen. Bij voldoende belangstelling wordt er een gezamenlijke maaltijd of excursie georganiseerd. “Helpende handen” zijn welkom bij de diverse werkzaamheden. Een staanplaats met kampeermiddel inclusief twee personen kost € 13,25 per dag, een extra volwassene € 3,25 en een kind € 1,75.

Surroundings and activities

Het dorpje Vila Nova de Oliveirinha heeft onder andere drie cafeetjes, een mini-mercado en een viswinkel. Zes kilometer verderop ligt Oliveira do Hospital met meer voorzieningen. Vanaf de camping kunt u een dagtripje maken naar de Serra de Estrela, een beschermd natuurpark met de hoogste bergketen van Portugal of de steden Coimbra, Viseu en Porto. Natuurlijk kunt u ook lekker van de rust genieten, een bezoekje brengen aan de schaapherder en zijn kudde of al wandelend genieten van de bloem- en dierenrijke omgeving. Als afsluiting kan Lydy u een massage geven in haar praktijkruimte op de quinta.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNot necessary, but desirable

Languages spoken

German, Dutch, Portuguese, English

Nature camping

Total number of pitches15Number of tent pitches15prices per person€ 3,25Price tent per night€ 10Price caravan/camper per night€ 4,25-6,75Costs for use electricity per day€ 3,50Price carparking€ 2,50

Food

Distance to supermarket6 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Boatrent

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)350

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityOliveira do HospitalNearest villageCovas