1. Portugal
  2. Centro
  3. Castanheira de Pêra (Leiria)
  4. Natuurcamping Juntas
image

Natuurcamping Juntas

Locatie en atmosfeer

Juntas ligt in een kleine vruchtbare vallei, op twee kilometer afstand van het vriendelijke stadje Castanheira de Pêra en aan de rand van het natuurgebied Serra da Lousã. In 2004 ontdekten Daan en Marijke hier een overwoekerde, reeds lang verlaten boerenbedoening. De schoonheid van deze plek trof hen recht in het hart en zij stelden zich ten doel om hier een natuurlijk, zelfvoorzienend landgoed van te maken. Inmiddels is Juntas met behulp van bescheiden middelen omgetoverd in een kleine oase in de wildernis van Portugese eucalyptusbossen. Op het landgoed zijn fruitbomen aangeplant, en er groeien enkele laurierbomen, oude eiken en kastanjes. Er is een beperkte stroomvoorziening door zonnepanelen, heerlijk drinkwater uit diverse bronnen, een kraakheldere beek met een waterval en een natuurlijk zwembadje.

Faciliteiten en aanbod

De camping heeft vijf ruime tentplekken. Daarnaast kan ook de op ecologische wijze gerenoveerde boerenwoning worden gehuurd die plaats biedt aan maximaal vier personen. De woon- en slaapkamer zijn ook apart te huur. Er is één gemeenschappelijke buitenkeuken, waar je tegen een bescheiden vergoeding gebruik van kunt maken. Potten en pannen zijn aanwezig. Op afspraak wordt een heerlijke vegetarische of veganistische avondmaaltijd bereidt. Persoonlijke trots van Daan en Marijke en onmisbare schakel in het cradle to cradle-concept is het composttoilet. Beheerder Mat is een fervent fietser en heeft een aantal tochten uitgezet. Hij kan ook met u meerijden als gids tegen vergoeding.

Omgeving en activiteiten

In Castanheira de Pêra zijn enkele restaurants, mini-mercado’s en een wekelijkse markt waar lokale boeren hun eerlijke, zelfgekweekte groenten en fruit aanbieden. In de streek liggen vele pittoreske dorpjes en historische steden die een bezoek waard zijn. Ook natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. In de Serra da Lousã liggen enkele verstilde dorpjes zoals Candal, Talasnal, Casal Novo, Chiqueiro en Cerdeira tussen het groen van de kurkeiken, kastanjes, eiken en dennen, die u aan elkaar kunt wandelen en die u zullen betoveren.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Portugees, Sloveens, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen4Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 175 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 385 per eenheid

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Caravans/campers niet toegestaanAccommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen5Aantal tentplaatsen5Alleen droogtoilet/composttoiletprijs per persoon€ 4Prijs tent per nacht€ 4Prijs blokhut of bungalow per week€ 385Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2

Maaltijden

Verkoop van eigen productenDiner€ 10-15Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Natuurwandelingen met gids

Buitenzwembad

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)560

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadCoimbraDichtstbijzijnde dorpCastanheira de Pêra