1. Polen
  2. Dolnośląskie
  3. Nowa Ruda
  4. Krucza Dolina
image

Krucza Dolina

Locatie en atmosfeer

Biologische boerderij Dal van de Raaf is een gemengd agrarisch bedrijf en een paardenhouderij. De locatie is gelegen aan de rand van enkele beschermde landschapsparken en biedt schitterende vergezichten over de heuvelachtige omgeving. De horizon eindigt bij de bergketens op de grens tussen Polen en Tsjechië. Dit panorama nodigt uit tot wandelingen, mountainbiken of paardrijtochten. De eigenaren verbouwen op 32 hectare graan, aardappelen, groente en fruit en houden koeien, paarden en bijen. Op de boerderij wordt melk, kaas, boter en karnemelk te koop aangeboden.

Faciliteiten en aanbod

De accommodatie bestaat uit vier gastenkamers voor twee of drie personen. Kinderen tot 12 jaar krijgen er 50% korting. Speciaal voor de gasten is er een aparte, ruime badkamer bijgebouwd, die is voorzien van een wasmachine. Ook kunt u hier kamperen op vlakke staanplaatsen. Indien gewenst kunt u op de boerderij gebruik maken van het ontbijt, lunch of diner. Eigenaar Andrzej organiseert op verzoek tochten te paard of per koets over de talrijke zandpaden in de lommerrijke omgeving van de boerderij. Ook kunt u op verzoek onder andere leren koeien melken, ploegen of een bezoek brengen aan de bijenkassen. Voor informatie in het Nederlands belt u met Edo Vos op 026 333 6 991.

Omgeving en activiteiten

De omgeving bestaat uit enkele beschermde landschapsparken, waaronder de tafelbergen van het Gory Stołowy, dat zeldzame diersoorten en unieke rotsformaties kent. In het nabij gelegen Wambierzyce bevindt zich een fraaie kathedraal en een historisch-agrarisch museum dat leuk is voor kinderen. De stad Klodzko is een bezoek waard: het heeft een fraai gerestaureerde stadskern en een hoger geleden Napoleontisch vestingwerk. En heeft u zin in een uitje naar Tsjechië, dan is dat heel eenvoudig: u zit slechts zeven kilometer van de grens en het natuurgebied van Broumovské Stĕny!

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-05 t/m 30-09

Gesproken talen

Tsjechisch, Duits, Frans, Pools

Logies

Aantal personen11Aantal kamers4Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 80 pzł/20

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen10Aantal tentplaatsen5prijs per persoon€ 20 pzł/5Prijs tent per nacht€ 10 pzł/2,50Prijs caravan/camper per nacht€ 12 pzł/4Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 5 pzł/1,50Prijs voor het parkeren van uw auto€ 5 pzł/1,50

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 15 pzł/4Lunch€ 25 pzł/6Diner€ 15 pzł/4Afstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)500

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw, Fruitteelt, Akkerbouw, Veeteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadNowa Ruda (5 km), Kłodzko (25 km)Dichtstbijzijnde dorpBieganów