1. Netherlands
  2. Friesland
  3. Ferwerd/Ferwert (Ferwerderadiel)
  4. Mientjes Morgen
image

Mientjes Morgen

Location and atmosphere

Mientjes Morgen is een lief huisje gelegen aan de voet van de Waddenzeedijk onder het terpdorp Ferwert. Ooit was het een vissershuisje, daarna een klein boerderijtje. Hieraan dankt het ook zijn naam: een morgen is een oude landmaat: zoveel land als men op een ochtend kon ploegen. Hoewel streekgebonden is het bijna nooit meer dan een hectare. Nu is Mientjes Morgen een vakantiehuisje met een weids uitzicht.

Facillities

Beneden vindt u een volledig ingerichte keuken met, aangrenzend in het halletje, een douche met toilet. De woonkamer is gezellig en ruim en heeft een comfortabele zithoek en een houtkachel voor de sfeer. Het huisje is voorzien van centrale verwarming en maakt gebruik van groene stroom. Boven zijn twee sfeervolle slaapkamers met vier opgemaakte, comfortabele bedden. Een kinderbed kan altijd bijgeplaatst worden. Warme maaltijden en ontbijt zijn op aanvraag te bestellen bij de plaatselijke slager en bakker. Er is een tuin op het zuidwesten met een terrasje en tuinmeubilair.

Surroundings and activities

Het gebied achter de dijk, het Noorderleeg, maakt deel uit van het Waddengebied. Gelegen aan de westelijke vogeltrekroute langs de kustlijn, is het een eldorado voor de vogelliefhebber. Bovenop de dijk is Ameland te zien en bij heldere nachten zijn er oneindig veel sterren te bewonderen. In de omgeving kunt u diverse wandel- en fietstochten maken. Kaarten en gidsen zijn aanwezig. Een overtochtje naar de eilanden is een leuke onderneming. Er vertrekt een veerboot naar Ameland (5 km), naar Schiermonnikoog (25 km) en naar Vlieland en Terschelling (35 km). Vanuit Holwerd kunt u ook gaan wadlopen. De oude stadjes Dokkum (15 km), Leeuwarden (15 km) en Franeker (30 km) bieden tal van uitgaans- en culturele mogelijkheden. In Birdaard, (8 km) staat een werkende graanmolen met houtzagerij. Ferwert (2 km) heeft een fraaie Romaanse kerk. Alle dagelijkse boodschappen kunt u er vinden. Hier zijn ook fietsen te huur.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, Norwegian, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice largest unit per week€ 475 per unit

Food

BreakfastDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)-1

Route description

Nearest cityLeeuwardenNearest villageFerwert