1. Nederland
  2. Gelderland
  3. Heerde
  4. De Bankenburg
image

De Bankenburg

Locatie en atmosfeer

Tussen Heerde en Hattum ligt De Bankenburg, aan het einde van een met oude beuken omzoomd laantje, als een beschut eiland in het eeuwenoude enkenlandschap. Het is één van de oudste boerderijen in Heerde. Opgravingen en archiefonderzoek hebben geleerd dat het oudste deel al van ver vóór 1716 dateert en dat de boerderij lang in het bezit was van de adel. In 1839 kocht Jan Bank de boerderij en gaf haar zijn naam! De Bankenburg is niet meer als boerderij in bedrijf, maar heeft binnen en buiten nog veel oorspronkelijke kenmerken. De Bankenburg ligt op de grens van de Veluwe, met bossen en heidevelden en de IJsselvallei met uitgestrekte weidegebieden, slingerende dijkjes en mooie uiterwaarden.

Faciliteiten en aanbod

Het autovrije kampeerterrein heeft prachtige, oude boompartijen en doorkijkjes op de weilanden. Er is een receptie met toeristische informatie, een verkooppunt van regionale producten, een goed gesorteerde bibliotheek en wifi. In de kapschuur bevindt zich de fietsenstalling. De 25 zeer ruime plaatsen liggen verdeeld over verschillende beschutte veldjes, bieden zowel zon als schaduw en hebben elektriciteitsaansluiting. Er is sanitair met een wasmachine. U hebt direct toegang tot het Apeldoornsch Kanaal en de camping ligt aan het fietsknooppunt 90. Bij voldoende deelname is er op woensdagen een natuurwandeling met gids.

Omgeving en activiteiten

Er is een ruime keuze aan fietsroutes en verschillende wandelroutes in de Veluwse bossen en over de heidevelden. De natuurgebieden en uiterwaarden langs de IJssel zijn geliefd om hun bijzondere flora en fauna. IJsselnatuurtochtpaden zijn onder andere te vinden in de Vorchterwaarden, de Duursche Waarden en de Buitenwaarden Wijhe. De historische Hanzesteden Hattem (10 km), Elburg (19 km), Zwolle (18 km), Deventer (23 km) en Kampen (28 km) zijn een bezoek meer dan waard. Ook Paleis het Loo in Apeldoorn (24 km) is een aanrader.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 15-09ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen25Aantal tentplaatsen25prijs per persoon€ 7Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2,50

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2.3 kmAfstand tot restaurants2.3 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Kuuroord

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)5

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadZwolleDichtstbijzijnde dorpHeerde