1. Nederland
  2. Drenthe
  3. Uffelte (Westerveld)
  4. Natuurkampeerterrein de Groene Hen
image

Natuurkampeerterrein de Groene Hen

Locatie en atmosfeer

Centraal gelegen tussen de Nationale Parken Dwingelderveld, Drents-Friese Woud en de Weerribben vindt u Natuurkampeerterrein de Groene Hen. In deze bosrijke omgeving met prachtige heidevelden, zandverstuivingen en vennen kan het nog echt stil zijn. De eigenaren streven een duurzaam beheer na met 100% groene energie, een pelletkachel en zonnecellen, afvalscheiding en andere maatregelen. Ook de speeltuin is ingericht met duurzame materialen.

Faciliteiten en aanbod

Het natuurterrein heeft 20 ruime kampeerplaatsen met water- en afvoerpunten en stroomaansluitingen. Het sanitair heeft alle benodigde voorzieningen, douchen is gratis maar u wordt verzocht zuinig met water om te gaan. Centraal op het terrein is een overkapping gemaakt van robinia-hout en tweedehands tentdoek. Hier kunnen gasten gezellig samen zitten. Voor boodschapjes is een gratis fiets beschikbaar en voor langere tochten zijn er fietsen te huur. Ook is er een E-bike oplaadpunt. Er is geen wifi, maar televisie kijken en internetten kan in de huiskamer, de omgebouwde voormalige kippenschuur. Hier zorgt de houtkachel voor sfeer en de boekenhoek nodigt uit om te lezen. Een spelletje biljart of darts is ook mogelijk. Verblijft u op het natuurterrein dan kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten voor kinderen van het aangrenzende kampeerterrein De Blauwe Haan.

Omgeving en activiteiten

De Groene Hen ligt midden in de bossen en u kunt hier volop fietsen en wandelen, onder andere langs de hunebedden of de Uffelter schaapskooi. Op een kwartier wandelen van de camping ligt een prachtig ven, het Brandeveen. In het Nationaal Park de Weerribben kunt u diverse boottochtjes maken. Diever (10 km) is bekend om het Shakespearetheater en in Vledder (17 km) en Frederiksoord en Wilhelminaoord (15 km) vindt u musea. In de omgeving worden ook geregeld boerenmarkten en braderieën georganiseerd.

Algemene informatie

Openingstijden campingapr. t/m okt.

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen20Aantal tentplaatsen20prijs per persoon€ 4,50Prijs tent per nacht€ 10.00Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3.00

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineAfstand tot supermarkt5 kmAfstand tot restaurants2.5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)7

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadMeppelDichtstbijzijnde dorpHavelte