1. Nederland
  2. Drenthe
  3. Meppen (Coevorden)
  4. Erfgoed de Boemerang
image

Erfgoed de Boemerang

Locatie en atmosfeer

In het historische dorp Meppen ligt dit idyllische kampeerterrein. De camping ligt aan de rand van natuurgebieden en is een oase van rust. Het terrein is avontuurlijk ingedeeld en geeft de gasten veel privacy. In het midden ligt een vennetje waar 's avonds de kikkers kwaken en waar prachtige wilde bloemen bloeien. Het erfgoed beschikt ook over twee luxueuze appartementen in de fraai gerenoveerde boerderij. Deze plek is uitermate geschikt voor liefhebbers van rust en natuur.

Faciliteiten en aanbod

De camping wordt op een milieuvriendelijke wijze en met respect voor mens, dier en omgeving beheerd. Het terrein is vogelrijk, rustig en heeft een landelijke sfeer. Uw hond mag u ook meebrengen. Auto’s staan op een aparte parkeerplaats. In informatieruimte de Windroos vindt u alles wat u nodig hebt. Er ligt een scala aan informatiemateriaal over de omgeving, wandel- en fietsroutes en niet te vergeten de bibliotheek, maar onder andere ook een wasmachine en een wasdroger op gas. Uw verwarmde toiletgebouw en al het warme water wordt gestookt met een biomassa CV-ketel, die wordt voorzien van houtsnippers van het eigen terrein.

Omgeving en activiteiten

Vanaf de camping wandelt u zo de natuurgebieden rond Meppen in zoals de Mepperdennen met jeneverbesgebied De Palms. Meppen is een oud esdorp met veel fraai gerestaureerde, oude Saksische boerderijen. Midden in het fiets- en wandelvriendelijke gebied komt de sportieve, rust- en natuurminnende vakantieganger volop aan zijn of haar trekken. Ook in de omgeving van Meppen is van alles te doen. U vindt er prachtige natuur en schilderachtige dorpjes. U kunt een bezoek brengen aan de hunebedden, het dierenpark Wildlands Emmen, de Beeldentuin van Gees of het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping15-04 t/m 01-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen6Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 450-595 per eenheid

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen39Aantal tentplaatsen39prijs per persoon€ 4,55Prijs tent per nacht€ 4,90Prijs caravan/camper per nacht€ 4,90Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,20

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants0.8 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)16

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadEmmenDichtstbijzijnde dorpMeppen