1. Netherlands
  2. Overijssel
  3. Markelo (Hof van Twente)
  4. De Keite
image

De Keite

Location and atmosphere

De Keite is een voormalige boerderij, waar de rustieke sfeer van het oude boerenleven nog hangt. Het erf en het terrein zijn met liefde voor de natuur en streekeigen ingericht. De flora bestaat uitsluitend uit inheemse beplantingen en u kunt genieten van de rust en het vogelgezang. De eigenaren houden van een duurzame levensstijl. Er zijn veel zonnepanelen, verder groene stroom en op de camping is geen buitenverlichting.

Facillities

Op het terrein zijn 15 ruime kampeerplaatsen, gescheiden door groene aanplant. Er zijn elektriciteitaansluitingen en watertappunten. Daarnaast zijn er in en bij de kleine boomgaard twee vakantiewoningen. Deze liggen zeer ruim en apart van de rest van het terrein, waardoor er veel privacy is. Beide woningen zijn geschikt voor maximaal twee personen. De seizoensplaatsen zijn bezet met 32 stacaravans verscholen achter uitbundige, natuurlijk aangelegde en ecologisch onderhouden singels. Gasten kunnen een eigen paard meenemen en stallen in een aparte weide met een waterpomp. U kunt biologische producten bestellen bij EKO-Twente die desgewenst bezorgd worden op de Keite. In de receptieruimte in de boerderij kunt u een ijsje of een kop koffie of thee kopen, uw biologische barbecuepakket bestellen of gebruik maken van de computer met internet.

Surroundings and activities

De omgeving is bosrijk en afwisselend met weilanden, akkers, heuvels, heide, houtwallen, boerderijen en landgoederen. Ideaal om fietstochten en wandelingen te maken. Op ongeveer een kilometer afstand ligt het natuurreservaat De Borkeld met bos en heide. Hier zijn gerestaureerde grafheuvels uit de prehistorie te vinden. Markelo ligt op twee kilometer en is een van de oudste dorpen van Twente. Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met de Holterberg ligt om de hoek en in het Buitencentrum van het park is alle informatie over het gebied en de natuuractiviteiten na te lezen. In de omgeving liggen enkele kastelen en havezaten en de LAW Havezatenpad loopt door dit gebied.

General information

Opening times accommodation01-01 t/m 31-12Opening times campsite01-04 t/m 30-09

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units2Please bring your own towelsPrices on request

Normal camping

Total number of pitches15Number of tent pitches15prices per person€ 4,75Price tent per night€ 3,50Price caravan/camper per night€ 5Costs for use electricity per day€ 2Price carparking€ 0 (op parkeerplaats), € 2 (op kampeerterrein)

Food

Distance to supermarket2 km Distance to ecological food store9 km (Hogepad, Rijssen)Distance to restaurants1 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)13

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest cityRijssenNearest villageMarkelo