1. Nederland
  2. Gelderland
  3. Hengelo GLD (Bronckhorst)
  4. Camping de Nachtegaal, Stichting Zorgboerderij Luscinia
Kleine kaart
image

Camping de Nachtegaal, Stichting Zorgboerderij Luscinia

Locatie en atmosfeer

De Nachtegaal is een kleine camping van een hectare dat ligt op het gelijknamige Landgoed Nachtegaal. Het maakt onderdeel uit van Woonerf Luscinia, een kleinschalig werk- en woonzorgproject voor mensen met een beperking. Samen met de begeleiders onderhouden de bewoners de biologische moestuin, de boom- en fruitgaard en de kippen. Ook de camping wordt deels door hen onderhouden. De camping is rustig gelegen op zo’n 300 meter achter het woonhuis en biedt rust en stilte. Er zijn 30 ruime staanplaatsen, waarvan 20 onderling gescheiden door groene beukenhagen en de rest op een zogenaamd trekkersveld. Alle velden zijn omzoomd met groene struiken en bomen die voor de nodige schaduw zorgen.

Faciliteiten en aanbod

De camping beschikt over goed verzorgde sanitaire voorzieningen. Er zijn aparte dames- en herentoiletten, douches en wascabines met warm en koud stromend water. Daarnaast is er een wasmachine, centrifuge en droger en de afwas kan gedaan worden in de overkapte spoelruimte. Er kan een potje jeu de boules of tafeltennis gespeeld worden en op het centrale plein is het mogelijk om in de avonduren rond het kampvuur te zitten. In de zomer organiseren we periodiek een gezamenlijke maaltijd.

Omgeving en activiteiten

De kleurrijke bewegwijzering op de camping geeft u al een aardig idee wat er zoal op het terrein te beleven valt. Een zelf uitgezette wandelroute leidt u via het eigen natuurgebied, langs weilanden en beken naar het drie kilometer verderop gelegen Hengelo. De weilanden op het terrein worden tijdens het seizoen begraasd door schapen. De landelijke en bosrijke omgeving nodigt uit voor fietstochten. U kunt uw vehikel bij ons stallen. Met de auto bent u in 15 minuten in het kleine, authentieke Bronkhorst met enkele goedbewaarde stadsboerderijen en Dickensmuseum plus festival in december, of de aan de IJssel gelegen Hanzestad Zutphen, een stad waar u op z’n minst een dag door de vele steegjes, langs oude stadsmuren en bezienswaardigheden kunt slenteren.

Algemene informatie

Openingstijden camping01-04 t/m 01-10ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen30Aantal tentplaatsen30Prijs per kind (<12)€ gratis voor kinderen < 3 jaarPrijs tent per nacht€ 13,25-14,75 (incl. 2p + auto, warme douche en belasting)Prijs caravan/camper per nacht€ 13,25-14,75 (incl. 2p + auto, warme douche en belasting)Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 1,75-2,75 (4-10A = ampère)Prijs voor het parkeren van uw auto€ inclusief

Maaltijden

Verkoop van eigen productenMaaltijden beschikbaarAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel10 km, VordenAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitensportfaciliteiten

Sportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Buitenzwembad

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)9

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadZutphen (13 km), Doetinchem (18 km), Arnhem (36 km)Dichtstbijzijnde dorpWichmond (3 km), Hengelo GLD (3 km), Vorden (7 km)