1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Hengelo GLD (Bronckhorst)
  4. Camping de Nachtegaal, Stichting Zorgboerderij Luscinia
image

Camping de Nachtegaal, Stichting Zorgboerderij Luscinia

Location and atmosphere

De Nachtegaal is een kleine camping van een hectare dat ligt op het gelijknamige Landgoed Nachtegaal. Het maakt onderdeel uit van Woonerf Luscinia, een kleinschalig werk- en woonzorgproject voor mensen met een beperking. Samen met de begeleiders onderhouden de bewoners de biologische moestuin, de boom- en fruitgaard en de kippen. Ook de camping wordt deels door hen onderhouden. De camping is rustig gelegen op zo’n 300 meter achter het woonhuis en biedt rust en stilte. Er zijn 30 ruime staanplaatsen, waarvan 20 onderling gescheiden door groene beukenhagen en de rest op een zogenaamd trekkersveld. Alle velden zijn omzoomd met groene struiken en bomen die voor de nodige schaduw zorgen.

Facillities

De camping beschikt over goed verzorgde sanitaire voorzieningen. Er zijn aparte dames- en herentoiletten, douches en wascabines met warm en koud stromend water. Daarnaast is er een wasmachine, centrifuge en droger en de afwas kan gedaan worden in de overkapte spoelruimte. Er kan een potje jeu de boules of tafeltennis gespeeld worden en op het centrale plein is het mogelijk om in de avonduren rond het kampvuur te zitten. In de zomer organiseren we periodiek een gezamenlijke maaltijd.

Surroundings and activities

De kleurrijke bewegwijzering op de camping geeft u al een aardig idee wat er zoal op het terrein te beleven valt. Een zelf uitgezette wandelroute leidt u via het eigen natuurgebied, langs weilanden en beken naar het drie kilometer verderop gelegen Hengelo. De weilanden op het terrein worden tijdens het seizoen begraasd door schapen. De landelijke en bosrijke omgeving nodigt uit voor fietstochten. U kunt uw vehikel bij ons stallen. Met de auto bent u in 15 minuten in het kleine, authentieke Bronkhorst met enkele goedbewaarde stadsboerderijen en Dickensmuseum plus festival in december, of de aan de IJssel gelegen Hanzestad Zutphen, een stad waar u op z’n minst een dag door de vele steegjes, langs oude stadsmuren en bezienswaardigheden kunt slenteren.

General information

Opening times campsite01-04 t/m 01-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German

Farm camping

Total number of pitches30Number of tent pitches30Price per child (<12)€ gratis voor kinderen < 3 jaarPrice tent per night€ 13,25-14,75 (incl. 2p + auto, warme douche en belasting)Price caravan/camper per night€ 13,25-14,75 (incl. 2p + auto, warme douche en belasting)Costs for use electricity per day€ 1,75-2,75 (4-10A = ampère)Price carparking€ inclusief

Food

Sales of own produceMeals availableDistance to supermarket3 km Distance to ecological food store10 km, VordenDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Sports facilities

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Predominantly agricultural

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Poultry

Route description

Nearest cityZutphen (13 km), Doetinchem (18 km), Arnhem (36 km)Nearest villageWichmond (3 km), Hengelo GLD (3 km), Vorden (7 km)