1. Nederland
  2. Gelderland
  3. Neede (Berkelland)
  4. Hof van Moeder Aarde
image

Hof van Moeder Aarde

Locatie en atmosfeer

Hof van Moeder Aarde is een kleinschalige woon- en werkgemeenschap, die u de ruimte biedt om duurzaam maar eenvoudig samen te zijn. Op onze gezellige groene camping met karakteristieke Achterhoekse hoeve uit 1852 vindt u de gemoedelijke, landelijke sfeer die het genieten waard is! Bij het beheer van ons terrein is het uitgangspunt dat we samenwerken met de aarde als levend organisme in plaats van dat we de grond als productiemiddel bezitten. De grond hebben we daarom ondergebracht in een stichting, die het vervolgens aan de coöperatie Hof van Moeder Aarde verpacht onder voorwaarde dat die ecologisch verantwoord beheerd wordt.

Faciliteiten en aanbod

Hof van Moeder Aarde biedt vooral verscheidenheid. Overnachten kan in een caravan, tent, yurt, tiny house of de groepsaccommodatie. Er is een kantine, een wekelijks eethuisje, regelmatig een kampvuur met live muziek en er is een hofwinkel met biologische producten in de oude boerderij. Ook onderhouden we een biologische pluktuin. Er kan gezwommen worden in ons zoutwater zwembad. Er zijn het hele jaar activiteiten op het gebied van onder andere persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, natuurbeleving, klank, dans en duurzaamheid, kortom: divers genieten.

Omgeving en activiteiten

Hof van Moeder Aarde ligt diep in de mooie Achterhoek bij Neede, dichtbij Twente en de Duitse grens. Middenin het coulisselandschap, gelegen in het stiltegebied bij Noordijk. Een oase van rust en ruimte in de natuur! In de omgeving kunt u zwemmen in meren, wandelen of mountainbiken op de vlakbij gelegen Needse Berg (0,5 km) en fietsen over de talloze plattelandsweggetjes, door bossen en langs historische boerderijen en kastelen. Voor uw boodschappen of een gezellig restaurantje kunt u, naast onze eigen biologische winkel, ook terecht in Neede. Noordijk ligt dichtbij het prachtige Borculo met kristalmuseum, het kunstenaarsdorp Diepenheim met kastelen, havezaten en beeldende kunst, Eibergen met Mallumsche Molen, Haaksbergen met landgoed en natuurbeheerproject Lankheet, Lochem en Ruurlo met diverse landgoederen.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen18Aantal huisjes/appartementen7Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 225 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 595 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen20Aantal kamers7Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Gewone camping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen60Aantal tentplaatsen60prijs per persoon€ 5 (vanaf 16 jaar)Prijs per kind (<12)€ 4 (in de leeftijd van 2 tot 16 jaar)Prijs tent per nacht€ 8Prijs caravan/camper per nacht€ 8Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3Huurprijs caravan per week€ 225Huurprijs tent per week€ 395-595Prijs blokhut of bungalow per week€ 395Prijs voor het parkeren van uw auto€ incl. (auto's niet toegestaan op het kampeerterrein)

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieVerkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2.7 kmAfstand tot natuurvoedingswinkelGelselaar (5 km), Borculo (6 km), Haaksbergen (14 km)Afstand tot restaurants3.1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Gezondheidsbehandelingen (kuren, massages, etc.)

Buitenzwembad

Sportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)17

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Tuinbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadZutphen (31 km), Deventer (44 km), Doetinchem (36 km), Enschede (31 km), GronauDichtstbijzijnde dorpNoordijk (0,5 km), Neede (3,5 km), Diepenheim (5 km), Borculo (7 km), Lochem (15 km)