1. Netherlands
  2. Gelderland
  3. Balgoij (Wijchen)
  4. Onder de Linden
image

Onder de Linden

Location and atmosphere

Onder de Linden is een landelijk gelegen monumentale boerderij. U vindt deze op een markante plek in het kerkdorpje Balgoij in het Land van Maas en Waal en op kleine afstand van Nijmegen. Het oudste gedeelte van het dorp ligt rondom het restant van een Middeleeuws kerkje. Op deze prachtige plek staat Onder de Linden, verscholen achter enkele leilinden, met een grote tuin met onder andere fruitbomen en een weide met angorageiten, witte melkgeiten, shetlandschapen, kippen, ganzen, een pony, een hond en een poes. De eigenaren hebben duurzaamheid hoog in hun vaandel staan, ze telen op biologische wijze groente en fruit en tuinieren biologisch.

Facillities

In het achterhuis van de boerderij, de vroegere koeienstal, is een sfeervol en comfortabel verblijf met oude balken en gebinten. Er zijn twee ruime, landelijk ingerichte tweepersoonskamers met badkamer met douche en bad. Het is mogelijk twee bedden bij te plaatsen. Er is een zithoek en een ruime woonkeuken. Er is gratis draadloos internet. Ook is er een wolwerkplaats waar op ambachtelijke en kunstzinnige wijze gewerkt wordt, cursussen en workshops gegeven worden en producten en materialen worden verkocht. De schapen op de boerderij leveren de wol en maaien het gras.

Surroundings and activities

U kunt schitterende wandel- en fietstochten maken in het land van Maas en Waal, waar het landschap door de grote rivieren wordt bepaald. Een boeiend landschap met rivieren en dijken, oude rivierstrangen, pittoreske dorpjes, uiterwaarden, boerderijen met weilanden, akkers en boomgaarden. In de directe omgeving vindt u watersportgebieden, een ruime keuze aan eetgelegenheden, musea, speeltuinen en de historische cultuurstad Nijmegen met tal van monumentale bezienswaardigheden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 550 (midweek of weekend: € 350 o.b.v. 4 personen) Price largest unit per week€ 630 (midweek of weekend: € 420 o.b.v. 6 personen)

Food

Sales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants2.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)8

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Route description

Nearest cityNijmegenNearest villageWijchen