1. Nederland
  2. Limburg
  3. Kronenberg (Horst aan de Maas)
  4. Minicamping 't Rouweelse Veld
image

Minicamping 't Rouweelse Veld

Locatie en atmosfeer

Op deze kleine boerencamping vindt u rust, ruimte en gemoedelijkheid. Langs de boerderij ligt een kleine hoogstamboomgaard. De oude waterput op het erf is nog in gebruik als waterbron voor de Dexter minikoeien, die hier op kleinschalige wijze worden gehouden. Het campinggebouw is zoveel mogelijk opgetrokken met hergebruikte materialen. De 28 zonnepanelen op het dak van de boerderij zorgen er voor dat u op de camping 100% zelfgeproduceerde groene stroom gebruikt.

Faciliteiten en aanbod

Op het terrein zorgen essen voor de nodige schaduw. De plaatsen zijn ruim en autovrij. U kunt ook een compleet ingerichte pipowagen voor vier personen of twee kampeerhutten voor zes personen huren. Ook is er een servicepunt voor campers. Voor de gasten staan goede sanitaire voorzieningen en een recreatieruimte met koelkast en magnetron ter beschikking. Voor mindervalide gasten is er een aparte was- en doucheruimte. Kinderen spelen op de kleine speelweide in de zandbak en het speelhuisje. U kunt hier met paard en huifkar overnachten. Op loopafstand van de camping vindt u diverse kwekers en eetgelegenheden, waar u van streekeigen producten kunt genieten. Op verzoek organiseren de eigenaars excursies naar agrarische bedrijven in de buurt. ’t Rouweelse Veld heeft ook een kattenpension en sinds kort is er een kerkuilkast geplaatst met een vrije en ruime aanvliegroute.

Omgeving en activiteiten

Vanaf 't Rouweelse Veld hebt u uitzicht op het natuurgebied de Heesbeemden, een zogenaamd nat broekbos en trekpleister voor amfibieën. De camping ligt centraal in het systeem van fietsrouteknooppunten in Noord-Limburg en een gemeentelijk wandelroutenetwerk KnopenLopen. De Maashopper is een fietspendelboot met opstapplaatsen in het fietsknooppuntensysteem. De camping heeft een aparte fietsenstalling en op afspraak is het huren van fietsen mogelijk. Binnen een straal van circa 25 kilometer ligt het Nationaal Park De Maasduinen, Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg, maar ook toeristisch aantrekkelijke plaatsen als Arcen met de Kasteeltuinen (23 km), Venray (23 km) en Venlo (18 km) met tal van musea en uitgaansmogelijkheden.

Algemene informatie

Openingstijden camping12-04 t/m 30-09ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Engels

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen15Aantal tentplaatsen6prijs per persoon€ 5Prijs tent per nacht€ 3,50Prijs caravan/camper per nacht€ (incl. auto) 6Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2Prijs blokhut of bungalow per week€ 315Prijs voor het parkeren van uw auto€ 1,50

Maaltijden

Afstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants0,3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)29

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadVenloDichtstbijzijnde dorpSevenum