1. Nederland
  2. Gelderland
  3. De Glind (Barneveld)
  4. Boerderij Schoonderbeek
image

Boerderij Schoonderbeek

Locatie en atmosfeer

Boerderij in vol bedrijf met de mogelijkheid om excursies te organiseren, vergaderruimte te huren, workshops te houden en er is verkoop van verse melk. Schoonderbeek biedt vrijwilligerswerk in ruil voor gratis kamperen. Het is dus uitsluitend mogelijk op de boerderij te verblijven als u bereid bent een bijdrage te leveren aan de extra werkzaamheden! De werkdagen worden in overleg ingevuld. In de weekends werken we niet, dan wel het hoog nodige. Ook worden elk jaar speciale dagen georganiseerd om met een groep vrijwilligers aan de slag te gaan. Dan kunt u van de gelegenheid gebruikmaken om het hele weekend gratis te kamperen. Lekker bezig zijn met elkaar op de boerderij en toch het vakantiegevoel hebben. Uiteraard is het mogelijk om uw kampeerverblijf te verlengen met extra dagen helpen. Op de website vindt u bij activiteiten de data van de speciale klussendagen en weekends.

Faciliteiten en aanbod

De boerderij is een melkveehouderij waar de koeien op een zo koe-eigen mogelijke manier worden gehouden. De kuddegrootte is niet meer dan 50 à 60. Jonge kalfjes worden bij de moederkoe gehouden. De koe houdt haar hoorns. Ons melkvee leeft dan ook in een familiekudde. De kalfjes lopen de eerste drie maanden vrij in de stal en het weiland bij de melkkoeien, zodat ze op een natuurlijke manier de melk bij de moederkoe kunnen drinken en opgroeien in de grote kudde. Wij kiezen bewust voor een biologische bedrijfsvoering om mee te werken aan een zo evenwichtig mogelijke kringloop voor mens, dier en plant. We hebben ongeveer 48 melkkoeien, 23 kalfjes, een geit, poezen en een hond. Er zijn allerlei klusjes rondom de stal en in de bloementuin. In de wei zijn enkele plaatsen om te kamperen of u kunt gebruik maken van de caravan. Het sanitair is in het bakhuis. Wat wij vragen is een goede portie zin om fysiek aan de slag te gaan. Aan de slag gaan in combinatie met vakantie vieren zorgt vaak voor een grotere verbondenheid met de plek waar u bent, de natuur, het leven op de boerderij en met zichzelf.

Omgeving en activiteiten

Boerderij Schoonderbeek ligt in het midden van het land, in de Gelderse Vallei, tussen Amersfoort en Barneveld. De omgeving bestaat uit weilanden, houtwallen en kleine stukjes bos. Er zijn meerdere mooie klompenpaden te bewandelen, het is een uitstekend fietsgebied en iets verderop is er gelegenheid om te kanoën.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Nederlands, Engels

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan)Totaal aantal staanplaatsen1Aantal tentplaatsen1prijs per persoon€ verblijf + eventueel maaltijd in ruil voor meewerken op de boerderij!

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Meehelpen op boerderij mogelijk

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)2

Overwegend landbouwgebied

Beek, rivier, kanaal

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAmersfoortDichtstbijzijnde dorpLeusden, Barneveld