1. Nederland
  2. Noord-Holland
  3. Schellingwoude (Amsterdam)
  4. Bed & Bike Amsterdam
image

Bed & Bike Amsterdam

Locatie en atmosfeer

Schellingwoude is een monumentaal dijkdorpje binnen de Ring in Amsterdam-Noord, met uitzicht op het Buiten IJ en de Schellingwouderbrug. Onze straat leidt naar de Oranjesluizen (1875) en er is geen doorgaand verkeer. Naar Amsterdamse begrippen is het heel stil. De tuin is groot, omringd met een klimopschutting en voorzien van privéterras met meubilair, veel bloemen, een vijvertje en vijf krentebomen. Het Tuinhuis (2010) is opgetrokken in Waterlandse stijl: zwart, gepotdekseld hout, rode pannen en raamluiken. Bij de bouw is extra geïsoleerd, er is vloerverwarming aangebracht en de douche is voorzien van een warmteterugwinningssysteem. Alle stroom is opgewekt door zon en wind. Het toilet wordt met regenwater doorgespoeld. In het Tuinhuis is ook het kantoortje van de lokale milieustichting MijnCO2Spoor gevestigd, die als doel heeft de CO2-voetafdruk bij buurtbewoners te verminderen, maar daar merkt u niets van. Carla en Anrik wonen in het woonhuis, zijn dol op fietsen, hardlopen, reizen en doen vrijwilligerswerk bij MijnCO2Spoor. Anrik was hiervoor lepra en tbc-arts. Carla werkt als deeltijdjuriste bij de gemeente.

Faciliteiten en aanbod

Het Tuinhuis is vrijstaand, heeft een eigen voordeur en is voorzien van een woonkamer en keuken, een slaapzolder met drie vaste bedden. In de woonkamer staat nog een slaapbank (130x200) voor twee extra gasten. De eigen badkamer heeft een toilet, urinoir, wastafel, douche, handdoekradiator en vloerverwarming. De keuken is voorzien van een koelkast, magnetron, inductiefornuis plus afzuigkap en koffieapparaat. Verder is er wifi, televisie, audio/video/dvd en boeken en kaarten over Amsterdam en omstreken. Er staan gratis fietsen ter beschikking en parkeren is hier nog gratis. U heeft de beschikking over een goed openbaar vervoernetwerk en een natuurwinkel, warme bakker en café-restaurant liggen op 300 meter.

Omgeving en activiteiten

Schellingwoude ligt op de grens tussen het IJ en IJsselmeer en telt 200 huishoudens die merendeels in lintbebouwing langs de dijk wonen. Een gemoedelijk dorp onder de rook van Amsterdam met landelijke rust, ondanks de ringweg. U bent in mum van tijd in de weilanden langs de IJsselmeerdijk, maar ook zó in de stad. Er zijn tal van landelijke fietsroutes met een goede bewegwijzering. U kunt gaan kanoën of een fluisterbootvaart maken vanuit Holysloot (8 km), het Eye Filmmuseum bezoeken (4 km); authentieke dorpen als Marken en Edam bezichtigen (16 km) of naar het Zaanse Schans Openuchtmuseum gaan (17 km).

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels

Logies

Aantal personen3Aantal kamers2Prijs eenpersoonskamer per nacht€ 70Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 105 per kamer

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen3Aantal huisjes/appartementen1Prijs kleinste eenheid per week€ 70 per dag per persoon

Maaltijden

Afstand tot supermarkt0.3 kmAfstand tot natuurvoedingswinkel0.3 kmAfstand tot restaurants0.3 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)1

Overwegend landbouwgebied

Stedelijke omgeving

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAmsterdamDichtstbijzijnde dorpDurgerdam, Ransdorp, Holysloot, Zunderdorp