1. Italië
  2. Sicilia
  3. Noto (Siracusa)
  4. Il Bagolaro
image

Il Bagolaro

Locatie en atmosfeer

Il Bagolaro is een zogenaamd herenhuis met elementen uit de late 18e eeuw die in 2000 herbouwd werd. Het is al 23 jaar een gecertificeerde biologische boerderij van 13 hectare en is gelegen in een heuvelachtige, landelijke streek in de zuidoostelijke hoek van Sicilië aan de voet van de Ebleïsche bergen. Er worden sinaasappels, citroenen, olijven en olijfolie, druiven, granen en veevoeders geproduceerd en verkocht. De charme van de streek komt goed tot uitdrukking in de oeroude, grillig gevormde olijfbomen, de immer turkooisblauwe lucht, de prikkelende geur van sinaasappel- en citroenbloesem, de azuurblauwe lijn van de zee en de vele honingkleurige, fantasierijke en soms zelfs extravagante architectuur.

Faciliteiten en aanbod

De gebouwen rondom het landhuis dienden als woning van de beheerder en opslag. Nu zijn het vijf kamers met eigen sanitair en airconditioning en vier kleine studio’s in de citroenboomgaard. In het kleine restaurant worden met veel aandacht bereide regionale - en familiegerechten geserveerd, op basis van eigen producten aangevuld met lokale, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Tijdens uw verblijf staat u een zwembad, MTB’s en een tafeltennistafel ter beschikking. In de directe omgeving is een faciliteit voor zaalvoetbal, een autoverhuur en een radioplanetarium. Als u een nacht wilt verblijven, betaalt u een toeslag van 40% op vermelde prijzen.

Omgeving en activiteiten

Het stadje Noto (Unesco werelderfgoed) en andere omliggende dorpen werden na een verwoestende aardbeving in 1693 helemaal opnieuw gebouwd in de dan gangbare barokke bouwstijl met veel ornamenten en decoraties in wit tufsteen. Dat kleurt in de zon prachtig goudbruin, maar omdat het een tamelijk poreus gesteente is, vergen de gebouwen wel enorm veel onderhoud. De zee is helder en schoon met gouden zandstranden en rotsbaaien waar u kunt snorkelen en duiken. In Siracusa bezoekt u de oude stadskern, het natuurlijk gefortificeerde schiereiland Ortigia, met veel Griekse, Romeinse en Byzantijnse overblijfselen van deze eens machtigste stad van Europa.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Italiaans, Engels

Logies

Aantal personen30Aantal kamers9Prijs eenpersoonskamer per nacht57Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 38 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijtLunch€ 16Diner€ 16Afstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een deeltijd-boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Tuinbouw, Fruitteelt, Wijnbouw en/of olijfteelt, Akkerbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadSiracusa (35 km), Ragusa (50 km)Dichtstbijzijnde dorpNoto (4 km)